TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Slovenyalı Mevkidaşı ile Görüştü

Fuat Oktay, Slovenya Dış Politika Komitesi Başkanı Bakovic ile Türkiye-Slovenya ilişkilerini değerlendirdi.

08.10.2024-15:53 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-15:53) TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Slovenyalı Mevkidaşı ile Görüştü

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve Slovenyalı Mevkidaşı Bakovic'in Görüşmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Slovenya Meclisi Dış Politika Komitesi Başkanı Predrag Bakovic ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik görüş alışverişine zemin oluşturdu.

Görüşmenin Önemi

Oktay, toplantı sırasında "Dünyada bölgesel ve küresel açıdan sıkıntılı dönemler yaşanıyor. Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu zamanlama büyük bir önem taşıyor." diyerek, iki ülke arasındaki diyaloğun kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Stratejik İlişkiler ve Ticaret Hacmi

İki ülkenin stratejik müttefik ve dost olduklarını vurgulayan Fuat Oktay, 2024-2026 yıllarını kapsayan Stratejik Eylem Planı'nın mevcut ilişkilerin derinleştirilmesinde önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca, 2023 yılı itibarıyla Türkiye-Slovenya arasındaki ticaret hacminin rekor seviyeye ulaştığını da belirtti.

Parlamento Diplomasisi ve İşbirliği Fırsatları

Oktay, parlamento diplomasisinin uluslararası ilişkilerdeki önemine dikkat çekerek, "Karşılıklı anlayışın geliştirilmesi ve deneyim paylaşımı açısından parlamentolar arası ilişkilere büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bakovic de gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki ülke arasındaki ilişkiler çok iyi seviyede. Türk şirketler Slovenya pazarında daha güçlü bir varlık gösteriyor." sözleriyle işbirliğinin gelişimine vurgu yaptı.

Görüşme, basına kapalı bir şekilde devam etti ve her iki taraf için de birçok yeni işbirliği fırsatının bulunduğu konusunda görüş birliği sağlandı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay (fotoğrafta), Slovenya Meclisi Dış Politika Komitesi...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay (fotoğrafta), Slovenya Meclisi Dış Politika Komitesi Başkanı Predrag Bakovic ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal