TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay Fransa Senatosu Heyeti ile Görüştü

Fuat Oktay, Fransa Senatosu ile ikili ilişkileri ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

10.10.2024-14:45 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-14:45) TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay Fransa Senatosu Heyeti ile Görüştü

Fuat Oktay ve Fransa Senatosu Heyeti Buluşması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu başkanı Fuat Oktay, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyetiyle önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Dünyada Çoğul Krizler Dönemi

Görüşmede, Oktay, mevcut global durumu değerlendirerek, dünyada pek çok kriz yaşandığını vurguladı. Türkiye ve Fransa'nın uzun yıllardır sürdürdüğü dostane ilişkilere değinen Oktay, bu işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İşbirliği ve İletişim Önemli

"Ekonomi ve ticaret, ikili ilişkilerimizin en güçlü olduğu alanların başında gelmektedir." diyen Oktay, doğrudan ve düzenli diyalogun korunmasının gerekliliğine değindi. Ayrıca, açık iletişim kanallarının parlamenter diplomasi ile güçlendirileceğini ifade etti.

Ortak Proje Fırsatları

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin yanı sıra, terörle mücadele, düzensiz göç, ekonomik işbirliği gibi birçok konunun ele alınacağını söyledi. Fuat Oktay, ortak projelerin geliştirilmesi için zemin oluşturulabileceğini belirtti.

Fransız Senatör Cambon'un Değerlendirmeleri

Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyetinin sözcüsü Christian Cambon, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerdeki önemli rolünü vurgulayarak, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a yazdığı mektubu da Oktay'a takdim etti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Meclis'te, Fransa...

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Meclis'te, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyetiyle bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal