TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan PAB Başkanı Tulia Ackson ile Önemli Görüşme

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, PAB Başkanı Tulia Ackson ile Cenevre'de görüştü ve parlamenter diplomasinin önemini vurguladı.

15.10.2024-12:15 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-12:15) TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan PAB Başkanı Tulia Ackson ile Önemli Görüşme

TBMM ve PAB Başkanları Bir Araya Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Tulia Ackson ile Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin İçeriği

Görüşmede Kurtulmuş, PAB 149. Genel Kurulu'nun başarılı bir şekilde düzenlendiğini ve burada farklı seslerin etkili bir biçimde ifade edildiğini dile getirdi. Kurtulmuş, PAB'ın uluslararası alanda önemli bir forum olduğunun altını çizerek, Ackson'u bir yıl boyunca sürdürdüğü PAB Başkanlığı görevindeki başarılarından ötürü tebrik etti.

Parlamenter Diplomasi ve Dünya Barışı

Kurtulmuş, PAB’ın, günümüzde parlamenter diplomasinin etkili bir dış politika aracı olarak barışa katkı sağladığını belirtti. Dünyada devam eden çatışmalar ve gerilimlerin üzüntü verici olduğunu ifade ederek, bu durumun global sistemin adaletsizliği önleme kabiliyetini sorgulattığını vurguladı.

Tanzanya ile İlişkilerin Geliştirilmesi

Ayrıca, Tanzanya Parlamentosu'nun başkanı olan Ackson'a, Türkiye ile Tanzanya arasındaki dostluk ilişkilerine katkılarından dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesi arzusunu dile getirdi.

Görüşmeye Katılanlar

Toplantıya, PAB Türk Grubu Başkanı Asuman Erdoğan, Ceyda Bölünmez Çankırı, Ahmet Fethan Baykoç, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Burak Akburak ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar da katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Tulia Ackson ile bir araya...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Başkanı Tulia Ackson ile bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal