Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem'in 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, toplantıda, "Meclis Başkanı'nın elinde bir anayasa hazırlığı var ve bu empoze ediliyor" iddialarına cevap vererek, bu görüşün yanlış olduğunu vurguladı.
Toplantıda, Kurtulmuş; 28. Yasama Dönemi'nde milletvekillerinin 2,442, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise 4 yasa teklifi sunduğunu ifade etti. Genel Kurul gündeminde 76 ve komisyonlarda 2,253 kanun teklifinin yer aldığını belirtti. Toplamda 73 kanunun kabul edildiğini ve 54 TBMM Kararı alındığını söyledi.
Kurtulmuş, TBMM’nin haftada 3 gün toplanarak etkin bir yasa üretim süreci yürüttüğünü belirtti. "Ancak zaman zaman ortaya çıkan tartışmalar, Meclis'in fedakarca çalışmasını gölgelemektedir," dedi.
Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının gündeme gelmesinin önemine değinerek, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. "Sivil, demokrat ve katılımcı bir anayasa hazırlanmalıdır," dedi.
TBMM'nin dış politikadaki rolüne dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye’nin uluslararası arenada girişimci ve çok yönlü bir diplomat olduğunu belirtti. Rusya'daki görüşmeleri ile Türkiye'nin menfaatlerini korumak amacıyla önemli adımlar attığını söyledi.
Kurtulmuş, TBMM'nin dijitalleşme sürecine yönelik çalışmalarını da anlattı. "Dijital parlamento" projesinin hayata geçtiğini ve çeşitli sistemlerin uygulamaya alındığını ifade etti.
Bu bağlamda, TBMM'nin çağdaş bir meclis olma yolunda attığı adımlar, Türkiye’nin gelecekteki yasama süreçlerine de ışık tutuyor.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.