TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Üniversite Açılışında Önemli Mesajlar

Kurtulmuş, üniversite açılışında eğitim ve teknoloji üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

21.10.2024-15:11 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-15:15) TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Üniversite Açılışında Önemli Mesajlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Üniversite Açılışında Önemli Mesajlar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı açılışında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Yenidoğan çetesi" isimli insanlık suçu işleyen grup hakkında uyarılarda bulundu. Kurtulmuş, bu insanların eğitimli olmalarına rağmen suç işleyebildiklerini belirtti ve bu durumu, eğitimin kaliteli bir şekilde verilmesinin gerekliliğiyle bağlantılı olarak değerlendirdi.

Demokrasi Mücadelesine Vurgu

Kurtulmuş, merhum Başbakan Adnan Menderes'i anarak, onun demokrasi mücadelesinin önemine değindi. Türkiye'deki demokrasinin her şart altında savunulması gerektiğini vurguladı. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatan Kurtulmuş, demokrasiye olan bağlılığını ifade etti.

Üniversite Sayıları ve Rekabet

Kurtulmuş, Türkiye'de 209 üniversite ve 7,5 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Asıl hedefin, üniversitelerin dünya standartlarında rekabet edebilir bir konuma gelmesi olduğunu vurgulayarak, bu süreçte üniversiteler arası rekabetin önemine dikkat çekti.

Teknolojik Zalimlik ve Bilimin Rolü

Akademik yıl açılışının bir ders niteliğinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, günümüzde bilginin hızla üretildiğini ancak bu bilginin insanlık yararına kullanılmadığını dile getirdi. Günümüz teknolojilerinin insanlığa zarar vermek için kullanıldığını belirterek, bu durumu "teknolojik zalimlik" olarak nitelendirdi. Kurtulmuş, bu noktada uluslararası tepki eksikliğine de dikkat çekti.

Bilim ve İrfan İlişkisi

Kurtulmuş, bilimsel çalışmaların hikmet ve irfanla birleşmesi gerektiğini savunarak sadece diploma sahibi olmanın bilgiye ulaşmayı garanti etmediğini ifade etti. "Yenidoğan çetesi" konusunu örnek göstererek, eğitimli insanların nasıl işlenen insanlık suçlarına karışabildiğini anlattı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Prof. Dr. Bülent Kent de etkinlikte konuşmalar yaptı. Program sonunda Rektör Kent, Kurtulmuş'a bir hediye takdim etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı dolayısıyla üniversitenin Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal