TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan TUSAŞ Terör Saldırısına İlişkin Açıklamalar

Kurtulmuş, TUSAŞ'taki saldırının arka planı ve yaralıların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

24.10.2024-01:22 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-01:22) TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan TUSAŞ Terör Saldırısına İlişkin Açıklamalar

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Terör Saldırısına İlişkin Önemli Açıklamalar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bilkent Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, TUSAŞ'ın yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Terör Saldırısının Arka Planı Araştırılacak

Kurtulmuş, "Saldırının gerçekleştirilmesinin arkasında kimler var, nereden ne şekilde destek aldılar, nasıl bunu gerçekleştirdiler inşallah bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacaktır," dedi. Bu açıklama, terör eyleminin derinlemesine araştırılacağına dair güçlü bir vurguydu.

Yaralıların Durumu ve Destek Mesajı

Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve diğer yetkililerle birlikte hastanede yaralıları ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, "22 insanımız yaralandı, bu kardeşlerimizden 3'ü taburcu edildi, 19'unun hastanelerde tedavisi sürüyor," ifadelerini kullandı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Kurtulmuş, teröre karşı birlik olunması gerektiğini vurgulayarak, "Milletçe terörün karşısında yekvücut olarak durduk ve bu mücadeleyi bugünlere kadar getirdik. Terör Türkiye'de artık tutunamayacak," dedi.

Güvenlik Güçlerine Teşekkür

Özel harekat polisi ve güvenlik görevlilerinin etkili müdahalesine değinen Kurtulmuş, bu sayede daha ağır bir tablonun önüne geçildiğini belirtti. Ayrıca, bir yaralının durumunun kritik olduğunu ifade etti.

Geleceğe Yönelik Kararlılık

Kurtulmuş, "2 teröristi oraya gönderenlerin, onlara destek verenlerin kimler olduğunu biliyoruz ve onlara karşı mücadelemize devam edeceğiz," diyerek, terörle mücadelede kararlılığın süreceğini ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli konumunu da vurgulayarak, hususiyetle "Allah milletimizin önüne engel çıkarmaya çalışanlara, birliğimizi ve beraberliğimizi yok etmeye çalışanlara fırsat vermesin," şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında yaralananları Bilkent Şehir Hastanesinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kurtulmuş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal