TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Öğrencilere Siyaset Mesajları

Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde yaptığı söyleşide siyasetin rekabet alanı olduğunu vurguladı.

04.10.2024-18:39 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-19:08) TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Öğrencilere Siyaset Mesajları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Öğrencilerle Buluştu

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasetin doğasına dair önemli ipuçları verdi.

Siyasette Normalleşme Vurgusu

Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, "Siyaset bir düşmanlık alanı değil, rekabet alanıdır. Bu normalleşmeyi eleştirmek yerine desteklemek gerekir," ifadelerini kullandı. Son dönemdeki normalleşmeye olumlu baktığını belirten Kurtulmuş, farklı siyasi görüşlerin bir arada bulunabileceği bir diyalog ortamının önemine dikkat çekti.

İstanbul'un Medeniyet Başkenti Olma Özelliği

İstanbul'un tarih boyunca büyük bir cazibe merkezi olduğunu ve bugün de öyle olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "İstanbul, kendisi bir okul gibidir," dedi. Öğrencilerden kültürel birikimlerini artırmalarını isteyen Kurtulmuş, toplumsal değişimin yasalarına uygun davranmanın önemini vurguladı.

Siyasi Tartışmalarda Üslup ve Ruhun Önemi

Yeni bir anayasa ihtiyacına dair görüşlerini paylaşan Kurtulmuş, mevcut anayasanın ruhunun değişmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu Meclis bir anayasa yapamaz zihniyetinden kurtulmalıyız," dedi. Sivil, kapsayıcı bir anayasanın yapılabileceğine inandığını belirten Kurtulmuş, güçler ayrımının gerekliliğini de vurguladı.

Kadın Temsili Üzerine Notlar

Kurtulmuş, Meclis'te bulunan 118 kadın milletvekiline dikkat çekerek, kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kadınların aktif olduğu bir siyasetin Türkiye'ye daha fazla katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kütüphanesini ziyaret etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kütüphanesini ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal