TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Düzce Üniversitesi'nde Önemli Açıklamalar

Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi açılışında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ve Türkiye'nin rolüne değindi.

07.10.2024-17:47 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-17:47) TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Düzce Üniversitesi'nde Önemli Açıklamalar

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Düzce Üniversitesi Açılışında Önemli Mesajlar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi'nin 2024-2025 akademik yıl açılış töreninde konuşarak, İsrail'in Gazze'deki katliamlarını sert bir dille eleştirdi. Kurtulmuş, bu saldırıların dünya dengelerini sarstığını vurguladı.

Gazze'deki Saldırılar

Kurtulmuş, "İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılar, yeni bir döneme girdiğimiz bu dünya düzenini derinden etkileyen bir durumdur. İsrail'in bu saldırgan tutumunun dünyada yeni gelişmelere yol açabileceğini gözlemliyoruz," dedi.

Recai Kutan'a Saygı

Bugün yaşamını yitiren Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ı da anarak, "Türkiye'nin kalkınmasına adayan, nezaketi ve memleket sevgisiyle tanınan Kutan'ı rahmetle anıyorum," dedi.

Dünya Düzeni ve Türkiye'nin Rolü

İleriye dönük değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Önümüzdeki süreçte çok kutupluluğun ön plana çıkacağını göreceğiz. Türkiye, jeopolitik konumu ve genç nüfusuyla bu yeni dünyanın önemli aktörlerinden biri olacaktır," ifadelerini kullandı.

Belirsizlikler ve İsrail'in Tavrı

Kurtulmuş, "İsrail, bölgede ciddi bir ateş çukuru açmış durumda ve bu durumun ülkelere yansımaları tehlikeli sonuçlar doğurabilir," şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Milli Menfaatleri

"Arzımevud'un gerçekleşmesine Türkiye asla müsaade etmeyecektir," diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin milli menfaatleri doğrultusunda bütün politikaların birleşmesi gerektiğini vurguladı. "Sadece siyasi bir durum değil, bir sorumluluk olarak görüyorum. Bizim ulusal bütünlüğümüzü korumamız kaçınılmazdır," dedi.

Bölgedeki Gelişmeler

İsrail'in saldırılarının küresel anlamda kaygı verici olduğunu belirten Kurtulmuş, Batı'nın bazı açıklamalarını eleştirerek, "Dünya genelinde bu katliamları durduracak ülke yalnızca Amerika'dır, ama o da bu konuda bir adım atmıyor," ifadelerine yer verdi.

Son olarak, Kurtulmuş, İsrail'in yalnızlaştırılmasının önemini vurgulayarak, "Zaman geçtikçe Netanyahu ve ekibi tecrit edilecektir," dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal