TBMM Başkanı Kurtulmuş: Güçlü Olmak Zorundayız

Kurtulmuş, Düzce'de sivil toplum buluşmasında uluslararası durumu değerlendirdi ve Türkiye'nin güçlü kalmasının önemine vurgu yaptı.

07.10.2024-18:47 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-18:47) TBMM Başkanı Kurtulmuş: Güçlü Olmak Zorundayız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce'de Sivil Toplum Buluşması'nda Konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Belediyesi Erol Güngör Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivil Toplum Buluşması" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyada Güçlü Olmanın Gerekliliği

Kurtulmuş, konuşmasında dünya genelindeki dengesizliklere değinerek, "Netanyahu ve ekibi, dünyayı kuralsız bir hale getirdi. Günümüzde, kim güçlü ise onun dediği geçerli oluyor. Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar etkisiz hale geldi ve orman kanunları geçerli hale geldi," dedi.

Sivil Toplumun Rolü

Sivil toplumun Türkiye'nin geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Sivil toplumun gücünün, fikrini açıkça ifade etmesinin, rekabetin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum," şeklinde ifadelerde bulundu.

Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Kurtulmuş, farklı fikirlerin bir zayıflık değil, zenginlik olduğunu belirterek, "Fikirler konusunda farklılıklar olabilir; ancak bu durum, bizim birlikteliğimizi zayıflatmamalı. Yıkıcı olmamak önemli," dedi.

Uluslararası Adalet

Türkiye'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı olan tepkisini dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye, bu konuda sesini yükselten ender ülkelerden biridir. Hükümet, tüm kurumlarıyla bu canilere karşı mücadele vermektedir," ifadelerini kullandı.

Filistin Halkının Yanında Olmak

Kurtulmuş, Türkiye'deki halkın büyük çoğunluğunun Filistin halkının yanında olduğunu belirtirken, "Halkın %100’e yakını bu konuda ortak bir görüş sergiliyor. Biz, bu sorumluluğu taşımak zorundayız," dedi.

Programda ayrıca Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir gibi önemli isimler yer aldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Belediyesi Erol Güngör Kültür Merkezi'nde düzenlenen

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce Belediyesi Erol Güngör Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivil Toplum Buluşması" programına katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal