Taze baklanın salatası ya da haşlaması mutlaka yapılıp sofralarda sunulmuştur. Peki taze bakla köftesini denediniz mi? İşte sizler için harika bir tarif.
TAZE BAKLA KÖFTESİ
Malzemeler:
-250 gram taze bakla
-1 adet orta boy havuç
-1 adet yumurta
-1 diş sarımsak
-1 adet küçük boy soğan
-3 yemek kaşığı un
-3 tutam dereotu
-3 tutam maydanoz
-Karabiber
-Tuz
Kızartmak için;
-Sıvı yağ
Hazırlanışı
-Baklanın başlarını bıçak ile kesin ve ortadan ikiye bölüp yıkayın.
-Havucu 3-4 parçaya bölün ve derin bir tencereye taze baklaları, havucu koyun. Üzerine su ve tuzu ekleyin, yumuşayıncaya dek haşlayın.
-Haşladığınız baklaların ve havucun suyunu süzdürün. Mutfak robotuna koyun 2-3 saniye karıştırın.
-Ardından parçaladığınız malzemeleri karıştırma kasesine koyun.
-Üzerine yumurtayı kırın. Maydanoz ve dereotu ilave edin. Rendelenmiş sarımsak ve soğanı da ekleyin.
-Son olarak tuz, karabiber ve unu ekleyin güzelce karıştırın.
-Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup tavayı kızdırın.
-Hazırladığınız taze bakla karışımdan ceviz iriliğinde parçalar alın ve elinizle şekil vererek önlü arkalı kızartın.
-Köftelerinizin fazla kalın olmamasına özen gösterin.
-Pişen taze bakla köftesini servis tabağına aldıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak yoğurt eşliğinde sofraya getirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.