Tayfun Filipinler ve Tayvan’da felakete yol açtı: En az 42 kişi hayatını kaybetti

Filipinler ve Tayvan’da yaşanan tayfun felaketi sebebiyle sel ve toprak kaymalarının meydana geldiği ve yaşanan olaylarda en az 42 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

27.07.2024-17:03 - (Son Güncelleme: 27.07.2024-17:03) Tayfun Filipinler ve Tayvan’da felakete yol açtı: En az 42 kişi hayatını kaybetti

Gaemi Tayfunu, Filipinler ve Tayvan’da felakete yol açtı. Filipinler polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaemi Tayfunu'nun yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi. Sel sularında boğulma ve elektrik çarpması gibi nedenlerle ölümlerin meydana geldiği belirtilirken, arama kurtarma çalışmaları ve tahliye işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Tayvan'da sular altında kalan hanelere nakit yardımı

AA’da yer alan habere göre; Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, tayfunun yol açtığı toprak kayması nedeniyle 8 kişi yaşamını yitirdi. Tayvan'ın güneyindeki liman şehri Kaohsiung'u ziyaret eden Tayvan lideri Lai Ching-te, tayfunun yol açtığı hasarla mücadelede başarılı olduklarını söyledi. Lai, su altında kalan bölgelerdeki hanelere nakit ödeme yapılacağını da duyurdu.

Tayfun Filipinler ve Tayvan’da felakete yol açtı: En az 42 kişi hayatını kaybetti

Çin'de 290 bin kişi tahliye edildi

Çin'in doğusunda yer alan Fujian bölgesinde ise yaklaşık 290 bin kişi Gaemi Tayfunu nedeniyle tahliye edildi. Xinhua ajansının haberine göre, bölgedeki tahliye çalışmaları hızla devam ediyor.

Gaemi Tayfunu, Asya'nın birçok bölgesinde büyük hasara yol açarken, etkilediği ülkelerde arama kurtarma çalışmaları ve hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor. Yetkililer, felaketten etkilenen bölgelerde halkın güvenliğini sağlamak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal