Ramazan ayının artık son bir kaç gününe girilirken bir çok kişi sofralarında en lezzetli yemekleri görmek için internet üzerinden yemek tariflerini araştırıyor. Son günlerin dikkat çeken tariflerinden birisi olan tavuklu maraş tava yemeğinin malzemeleri ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Kahramanmaraş yöresinin lezzetlerinden birisi olan tavuklu maraş tava yemeğini yapmak isteyenler internet üzerinden ‘’en güzel ve lezzetli tavuklu maraş tava nasıl yapılır?’’ sorusunun yanıtını araştırıyor.
En güzel ve lezzetli tavuklu maraş tava nasıl yapılır?
En güzel ve lezzetli tavuklu maraş tava tarifini yapmak isteyenler gereken malzemeler ve yemeğin hazırlanışı konusundaki detayları öğrenmek istiyor. İşte tavuklu maraş tava malzemeleri ve yapılışı:
Malzemeleri
1 kg parçalanmış tavuk veya kanat
5 adet domates
2 adet soğan
2 baş sarımsak
3 adet patates
4 adet yeşil biber
İsteğe bağlı kırmızı biber
Tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşıgı biber salçası
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Nane
Yapılışı
Patates ve soğanlar soyulur. Soyulan patatesler elma dilimleri şeklinde doğranır. Soğanlar ise kalın halka şeklinde doğranmalıdır. Biberler ise 3 veya 4 parça olacak şekilde doğranır. Bir kabın içerisine alınan tüm malzemeler biraz karıştırıldıktan sonra sosun yapımına geçilir.
Sos için bir kaseye yoğurt, salça, sıvı yağ, kekik ve pul biber ilave edilir ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan sosu tavada bulunan malzemelerin üzerine döktükten sonra önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra isteğe göre sade veya pilavın yanında servis edilebilir. Afiyet olsun.