Tavuklu Çökerme Kebabı Tarifi

Tavuklu çökerme kebabı sevmeyen herhalde çok nadirdir. Patatesin, tavuğun ve domates sosunun buluştuğu muhteşem yemek. Zaten bu üçünü kim sevmek ki?

22.06.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:13) Tavuklu Çökerme Kebabı Tarifi

Bu yazımızda ise size bu muhteşem yemeğin tarifi vereceğiz ve püf noktalarından bahsedeceğiz yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyun. Tavuklu çökertme kebabı tarifi…

Malzemeler

• 500 gr. tavuk göğsü

• 4 adet orta boy patates

• 1 kase sarımsaklı yoğurt

• 1 tutam maydanoz

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Domates sos için;

• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 3 adet orta boy domates

• 1 tatlı kaşığı domates salçası

• 1 tatlı kaşığı biber salçası

Tavuğu marine etmek için;

• 1 adet orta boy soğan

• 4-5 yemek kaşığı süt

• 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kimyon

Ve de son olarak patatesleri kızartmak için 2 su bardağı ay çiçek yağı.

Tavuklu çökertme kebabı tarifi

Yapılışı;

Öncelikle tavukları küçük parçalar halinde doğrayın. Marinasyon işlemi için ise rendelediğiniz soğanlarla birlikte karıştırdığınız diğer marine malzemelerini de bir kapta birleştirdikten sonra tavukları ekleyerek ağzını kapatın ve dolapta en az 3-4 saat beklemeye bırakın. Eğer vaktiniz varsa ve bu marine işlemini sabahtan yaparsanız eğer tavuk baharatları ve malzemeleri çok daha güzel içine çekecek ve yumuşak olacaktır ancak vaktiniz yoksa bu işlem için 3-4 saatte yeterlidir. Sonrasında ise patatesleri çok ince doğrayın ve tuzlu suda yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce süzün ve iyice kuruması için bir bezden yardım alarak patateslerin bütün suyunu alın.

Patatesleri tuzlu suda bekletmeniz önemli aksi halde patatesleriniz istediğiniz gibi çıtır çıtır olmayabilir. Şimdi ise kızdırdığınız yağda kızarmaya hazır. Patateslerinizi güzelce kızarttıktan sonra yağının süzülmesi için bir havlu kağıdın üstüne koyun ve yağının süzülmesini sağlayın.

Sonrasında marine ettiğiniz tavukları çıkararak yağ koyduğunuz tavada pişirebilirsiniz. Domates sosu için ise 1 tava alın ve tavaya 2 kaşık zeytinyağı ekleyin ardından salçaları biraz kavurduktan sonra domatesleri de ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alıncaya kadar pişirin. Bütün bunları yaptıktan sonra sunumuzu yapmak için derin ve geniş bir tabak alın ve tabağınızın altına ilk önce kızarttığınız patatesleri güzelce dizin üzerine biraz sarımsaklı yoğurdunuzdan gezdirin. Ardından pişirdiğiniz tavuğu üstüne koyun ve son olarak domates sosunu koyun. İşte hazır servis etmeden önce de üzerine biraz maydanoz gezdirdiğinizde hem görüntü olarak şahane hem de lezzet olarak içerisinde birçok farklılık barındıran mükemmel bir yemek yapmış oldunuz. Tavuklu çökertme kebabı tarifi yazımızı sizin için hazırladık. Afiyet olsun. Bu yemeğin yanına bir şey yapmaya çok da gerek yok çünkü içerisinde birçok farklı lezzeti barındırmakta ancak yapacağınız bir yeşillik salatası yemeğin yanına yakışacaktır. Yanına bir şey yapmak isteyenler için yeşillik salatası yapmayı değerlendirebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal