Yapımı oldukça kolay olan ve geçmiş zamanlarda İbn-i Sina'nın da şifa olarak içilmesini tavsiye ettiği tavuk suyu çorbasının nasıl yapıldığı merakla araştırılıyor. Tavuk suyu çorbası malzemeleri ve yapılışı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır
Geçmiş zamanlardan bu yana tüketilen tavuk suyu çorbasının bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olduğu bilinen bir gerçek. İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği tavuk suyu çorbasının yapımı için şu malzemelere ihtiyaç var; bir çay bardağı ölçüsü kadar tel şehriye, bir tane orta boy havuç, birkaç dal kadar maydanoz, 5 su bardağı ölçüsü kadar tavuk suyu, göz kararı tuz ve karabiber.
Tavuk suyu çorbasını yapabilmek için öncelikle tavuk göğüslerinin haşlanması ve haşlama yapılan sudan 5 su bardağı kadar ayırılması gerekiyor. Daha sonra haşlanan tavuklar parçalanır. Orta boy havuç rendelenir ve kavrulur. Daha sonra kenara ayrılan tavuk suyu bir tencerede kaynatılır, daha sonra ise bir çay bardağı ölçüsünde tel şehriye kaynayan tavuk suyunun içine eklenir. Son olarak parçalanan haşlanmış tavuk göğüsleri ve havuçlar eklenir. Göz kararı tuz, karabiber ve maydanozlar da eklenerek 5-10 dakika süreyle daha kaynamaya bırakılır. Çorba piştikten sonra limon sıkılarak içilebilir.