Hem çıtır hem de içi sulu tavuk pişirmek için bazı püf noktaları bilmeniz gerekir. Haberimizden tavuk pişirmenin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.
TAVUK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Tavuğu pişirmeden önce seçtiğiniz tavuk çeşidi önemlidir. Eğer fırında tavuk pişirecekseniz aldığınız tavuğun yağlı olmasına özen gösterin. Bu şekilde tavuğun içi ve dışı sulu kalacaktır. Ancak tavuğu tencerede pişirecekseniz yağsız tavuk almalısınız.
Tavuğu yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Bu sayede dışı çıtır çıtır olacaktır.
Fırında baget tavuk yapacaksanız önce tavada bagetleri mühürleyin. Bu şekilde tavukların içi sulu dışı çıtır olacaktır.
Tavuk tam çözülmeden pişirmeyin. Tam çözülmeyen bir tavuğun tadı güzel olmayacaktır. Haşlanarak pişecektir.
Tavuğu fırına atmadan önce haşlayın. Daha sonra fırına koyarak pişirin. Bu şekilde içi sulu dışı çıtır olacaktır.
Tavuğun nar gibi kızartmak için şekerli su ya da limon sürebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.