En sık tükettiğimiz besin maddelerinden biri tavuk. Hem fiyatının düşük olması hem de hafif olması sebebiyle çok tercih edilen tavuğu muhafaza etmenin bazı kuralları var. İşte püf noktaları...
Oda Sıcaklığında Çözülmeye Bırakılmamalı
Donuk halde olan tavuk eti ilk olarak dolabın alt kısmına alınmalıdır ve orada çözülmeye bırakılmalıdır. Tavuk eti asla oda sıcaklığında çözülmeye bırakılmamalıdır. Bu durum bakterilerin artmasına ve zamanla vücudunuzda zararlı bakterilerin üremesine yol açmaktadır.
Eksi 18 Derece Olmalı
Taze alınmış bir tavuk buzdolabında uygun şartlarda muhafaza edildiği takdirde en fazla 3 gün bekleyebilir.Marketten aldığınız tavuk en az 2 gün içerisinde pişirilmeyecekse muhakkak dondurucuya konulmalıdır. Buzlukta saklamak için en uygun sıcaklık ise eksi 18 derecedir. Uygun şekilde hazırlanıp buzluğa atılan tavuk 6 ya da 12 ay arasında saklanabilmektedir.
Gıda Zehirlenmesine Yol Açabilir
Pişmiş tavuk etini dolapta saklamak istiyorsanız beraber piştiği malzemelerden muhakkak ayırmanız gerekir. Örneğin patatesle pişmiş bir tavuk yemeğini aynı kapta dolaba koyarsanız besin zehirlenmesi yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.