İşkembenin dahi yalancısını yapmak için kullanılan tavuk, kalamar yapımında da yine başrolü oynar. Tavuk kalamarın özelliği tavuk etinin iyi marine edilerek, tavuk etine kalamar vari bir lezzet katmaktan geçer. Bu Tavuk Kalamar Tarifi ile aileye veya misafirlere nefis ve pratik olduğu kadar doyurucu bir lezzet hazırlamak mümkün olacaktır.
Tavuk Kalamar Tarifi – 4 kişilik - hazırlama süresi 20 dakika, marine süresi 2 saat, pişirme süresi 10 dakika
Malzemeler
• 2 tavuk göğsü,
• 1 yumurta,
• 1 çay bardağı soda,
• 1 çay bardağı yoğurt,
• 1 çay bardağı mısır nişastası,
• 2 çay kaşığı tuz,
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
• 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik,
• 1 çay kaşığı domates salçası,
• Galeta unu veya ekmek kırıntıları,
• Kızartmak için sıvı yağ.
Tavukların Marine Edilmesi
Tavuk göğüsleri ince ve uzun - jülyen şeklinde - yaklaşık parmak kalınlığında doğranır,
Tavuk göğüsleri önce pul biber, kekik, tuz ve domates salçası ile ovulur,
Derin bir kapta yumurta, yoğurt, soda, mısır nişastası karıştırılarak tavukları marine edecek sos elde edilir, tavuklar bu sosa eklenir ve her yerlerini kaplayacak şekilde karıştırılır,
Kabın üzeri streç film ile kapatılarak, tavukların marine edilmesi için buzdolabına koyulur,
Tavukların buzdolabında marine edilme süresi yaklaşık 2 saattir.
Kızartma
Büyük ve derin bir tavada bolca bitkisel yağ ısıtılır,
Ekmek kırıntıları veya galeta unu bir kaba koyulur
Buzdolabından çıkarılan tavuk parçaları galeta ununa bulanır ve yağa atılır
Orta ateşte pembeleşinceye kadar kızartılır
Sıcak servis yapılır
Tavuk Kalamar Tarifi - Servis İçin Öneriler
Marul ve ceviz ile yapılan sade bir salata bu Tavuk Kalamar Tarifi için tamamlayıcı olacaktır.
Yoğurt ve mayonez karışımından oluşan bir sos, kızarmış tavuk kalamarların tam ortasına yerleştirilerek servis edilirse lezzetin yanı sıra güzel bir görsellik de elde edilmiş olur.