Türkiye’de en çok sevilen tatlılar arasında yerini alan İzmir bombası, hem akışkan çikolatası hem pratik hazırlanışı ise milyonların favori tatlıları arasında yer alıyor. Pastanelerde oldukça fahiş fiyatlara satıldığı için İzmir bombasını kendi evlerinde hazırlamak isteyenler bunun için en iyi tarifi ve malzemeleri arama motorları yardımıyla araştırıyor. Peki En akışkan ve nefis İzmir bombası nasıl yapılır?
İzmir bombası nasıl yapılır?
Aniden gelen tatlı krizlerine nokta koyacak olan İzmir bombasının hazırlanışı ve malzemeleri şu şekilde:
İzmir bombası malzemeleri
Hamuru için:
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya
Dolgusu için:
Sürülebilir çikolata
İzmir bombası tarifi
İlk olarak akışkan kıvamdaki çikolatayı bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt üzerine 15 tane olacak şekilde koyun ve daha sonra dondurucuda 30 dakika bekletin.
Hamuru hazırlamak için öncelikle derin bir kap ayarlayın ve malzemeleri birbirine karıştırarak ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin. Daha sonra yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatarak 15-20 dakika arasında buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar kopararak incecik açın. Hamurun elinize yapışmamasını garanti etmek için elinizi sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
Açtığınız hamurun tam ortasına donmuş çikolatayı koyarak hamuru birleştirin ve ucundaki fazla parçaları koparın. Daha sonra hamuru elinize yuvarlayıp şekil verin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik bir fırında 5-6 dakika pişirin.
Afiyet olsun.