Tatilin gözdeleri bu yıl boş kaldı: Bir mekandan şok eden hamle

Geçtiğimiz yıllarda yerli ve yabancı turistlerle dolup taşan tatil bölgeleri, fiyatların fahiş oranda artması sonrasında bomboş kaldı. Özellikle Bodrum ve Çeşme’de esnaf sinek avlarken bir mekanda ‘dublör müşteri’ uygulaması başlatılması dikkat çekti.

11.07.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-11:31) Tatilin gözdeleri bu yıl boş kaldı: Bir mekandan şok eden hamle

Yunan adalarına vizesiz seyahat ve fahiş fiyatlar sebebiyle geçtiğimiz yıllarda tatilcilerin gözde yerlerinden olan Bodrum ve Çeşme’de mekanlar boş kaldı. Bodrum gibi ünlü bir tatil beldesi bu yıl da ziyaretçilerin cüzdanını yakmaya devam ediyor. Her yaz geleneksel hale gelen lahmacun ve ayran fiyat tartışmaları bu kez Bodrum ve Çeşme'de rekor seviyelere ulaştı.

Tatil yerlerinde sinek avlanıyor

Mynet’te yer alan habere göre; özellikle turistik bölgelerde, yemek yemek için normalin çok üzerinde hesaplar ödemek zorunda kalan müşterilerin tepkileri artıyor. Bu durum, bazı işletmelerin çözüm olarak sahte müşteri yöntemine başvurmasına neden oldu. Çeşme'deki bir işletme ise dikkat çekici bir adım attı.

Tatilin gözdesiyle bu yıl mekanlar boş kaldı: Bir mekandan şok eden hamle

Çeşme'de bir mekan 'dublör müşteri' arıyor

Sosyal medyada paylaşılan ilan, boş bir mekana müşteri çekebilmek için 4 saatlik bir süre için 1,500 lira ödeyecek sahte müşteriler arandığını duyurdu. Bu ilginç yaklaşım kısa sürede büyük yankı uyandırdı, ancak işletmenin adı belirtilmedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal