Taşkent'te Türk Ressamın Özgün Gravür Sergisi Açıldı

Mustafa Küçüköner'in gravür sergisi Taşkent'te sanatseverlerle buluştu, kültürel bağları güçlendiriyor.

11.10.2024-17:02 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-17:02) Taşkent'te Türk Ressamın Özgün Gravür Sergisi Açıldı

Özbekistan'da Sanat Rüzgarı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, Türk ressam Mustafa Küçüköner'in "Atayurt'tan Anayurda Mimari Miras" adlı gravür sergisine ev sahipliği yaptı.

Bu etkileyici sergi, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Ziraat Bank Özbekistan, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Taşkent Büyükelçiliği'nin destekleriyle hayata geçirildi.

Cultural Unity Through Art

Sergide, Küçüköner’e ait Türk Dünyasının tarihi yapılarının ve medreselerinin yansımalarını içeren yaklaşık 30 gravür yer alıyor.

Açılış etkinliğinde bulunan Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, serginin Türkiye ve Özbekistan arasındaki kültürel ilişkilerin gelişimini simgelediğini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini belirtti.

Ziraat Bank Özbekistan'ın Genel Müdürü Volkan Güldürmez ise, bankanın sanata olan desteğinin süregeldiğini ifade etti. Ayrıca, serginin önceden düzenlenen hattat ve tuğra ustası İsmet Keten'in Osmanlı Padişah Tuğraları sergisinin devamı olduğunu dile getirdi.

DTİK Özbekistan Temsilcisi Atilla Aydoğmuş, Türk sanatçıların Özbekistan'a gelerek sosyal hayata renk katmasının, iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirme noktasında büyük önem taşıdığını aktardı.

Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversiteler arası iş birliklerine de dikkat çekerek, Özbekistan'daki pek çok üniversite ile ortak projeler geliştirdiklerini ve öğrenci değişim programları düzenlediklerini aktardı.

Gravürlerin Anlamı

Sanatçı Mustafa Küçüköner, sergide toplam 27 eserinin yer aldığını, bunların 15'inin Özbekistan'daki tarihi medreselerin gravürlerinden oluştuğunu belirtti.

Sergi, Ziraat Bank Özbekistan Konferans Salonu'nda 20 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Türk ressam Mustafa Küçüköner'in

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Türk ressam Mustafa Küçüköner'in "Atayurt'tan Anayurda Mimari Miras" adlı gravür resim sergisi açıldı. Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Ziraat Bank Özbekistan, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Taşkent Büyükelçiliğinin destekleriyle Taşkent'te açılan sergide ressam Küçüköner'e ait, Türk Dünyasının en güzel tarihi yapı ve medreselerinin yansıtıldığı 30'a yakın gravür resmi sergileniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal