Tarkan Gümüş Eyer Nerede Çekildi?

Tarkan Gümüş Eyer 1970 yapımı bir fantastik Türk filmidir. Kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Gümüş Eyer isimli çizgi romandan uyarlanmıştır. Çizgi romanın yazarı Burak Sezgin'dir. Yapımcılığını Ertem Eğilmez’in üstlendiği Tarkan Gümüş Eyer filmi Mehmet Aslan tarafından yönetilmiştir.

16.07.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:35) Tarkan Gümüş Eyer Nerede Çekildi?

Mehmet Aslan aynı zamanda dizisinin senaryosunu da yazmıştır. Kartal Tibet, filmde hem anlatıcı rolünü hem de başrol olan Tarkan karakterini üstlenmiştir. Filmde kendisine Bilal İnci, Eva Bender ve Reha Yurdakul eşlik etmiştir. Film aksiyon, fantastik, macera, epik ve tarihsel türde çekilmiştir. Tarkan Gümüş Eyer toplamda 80 dakika sürmektedir. Tarkan Gümüş Eyer, Tarkan filminin devamı olarak çekilmiştir. Kendisinden sonra da Tarkan Viking Kanı ismi ile başka bir devam filmi çekilmiştir.

TARKAN GÜMÜŞ EYER FİLMİNİN KONUSU

Tarkan Gümüş Eyer filminin konusu Karadeniz’in kuzeyini fetheden Avrupa hunlarının Başbuğu Atilla’nın büyük akını başlattığı günleri anlatmaktadır.

Avrupa Hun imparatorluğu hızlı bir şekilde genişliyor ve önüne çıkan ülkelere kolayca fethedip kendi topraklarına katıyordu. Atilla eline geçirdiği Hun topraklarını uç beyliği denilen merkezi yönetime bağlı karakollara bırakıyordu. Bunların arasında en Zorlu olanı Alan ülkesiydi. Alan ülkesi Kafkas Dağları’nın eteklerinden Hazar Gölü’nün kıyılarına kadar uzanıyordu.

Alanlıların kumandanı Kostok savaştan sonra ülkesini terk etmişti. Alan ülkesi Altar'ın yönettiği bir uç beyliği haline geldi. Kostok bir yandan intikamını planlıyorduk. Atilla, savaşlarda gösterdiği kahramanlık nedeniyle Altar'a kendi gümüş eyerini hediye etmişti. Koltuk bu eyeri ele geçirmenin Altar'ın intikamını almanın peşine düştü.

Kostok, büyücü Gosha ile Altar'ın kalesine gelir. Gosha, Altar’ın tek oğlu Tan'ın boynuna sihirli bir madalyon takarak onu kendisine bağlar. Büyüye maruz kalan Tan kaleyi terk ederek kayıplara karışır. Bu olaydan sonra Altar'ın ikinci oğlu olan Tarkan dünyaya gelir. Tarkan'ın birinci yaşı kutlanırken yaşı kullanırken Kostok kaleye saldırır ve içerideki herkes öldürür. Fakat saldırıda Tarkan süt annesi tarafından kurtarılarak bir mağaraya bırakılır. Tarkan 9 yaşına kadar mağarada kalır ve bir kurt tarafından büyütülür. Tarkan ve kurt birlikte Alanlıların hayvanlarını beslenmek için kullanırlar. Bunun üzerine Tarkan ve kurt Alanlılar tarafından yakalanıp esir edilir. Eski bir Hun askeri olan Tulga, Tarkan'ın Altar’ın oğlu olduğunu öğrenir ve onu kurtarır. Tarkan'ın yıllarca bir mağarada saklayarak eğitir ve konuşmayı öğretir. Tarkan, Tulga'dan geçmişini öğrenir ve babasının intikamını almak için Kostok'un peşine düşer.

Kostok karakterini Bilal İnci, Tarkan karakterini Kartal Tibet, süt anneyi Benan Öz, Gosha karakterini Eva Bender, Altar karakterini Reha Yurdakul, Tulga karakterini Suphi Tekniker, Tan karakterine Kaya Volkan, Tarkan'ın annesi karakterini Tuba Hatun canlandırmıştır.

TARKAN GÜMÜŞ EYER NEREDE ÇEKİLDİ?

1970 yılında yayınlanan filmin nerede çekildiği merak konusu olmaktadır. Tarkan Gümüş Eyer nerede çekildi: filmin çekimleri Eskişehir'de gerçekleştirilmiştir. Sahnelerden bazıları Yazılıkaya Milas Anıtı çevresinde çekilmiştir.

YORUM YAZ..
Modal