Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Gıda Güvenliği Denetimlerini Açıkladı

Bakan Yumaklı, bu yıl yapılan denetimlerde 16 bin uygunsuzluk tespit edildiğini ve 800 milyon lira ceza uygulandığını duyurdu.

10.10.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-11:00) Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Gıda Güvenliği Denetimlerini Açıkladı

Gıda Güvenliği İçin Yoğun Denetim Süreci

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğine yönelik denetimlerin kapsamı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, "Bu yıl 1 milyona yakın denetim gerçekleştirdik. 16 bin uygunsuzluk tespit ettik ve yaklaşık 800 milyon lira idari para cezası uyguladık." ifadelerini kullandı.

Denetimlerin Sürekli Devam Edeceği Vurgusu

Iğdır'daki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım Karabekir İşletmesinde düzenlenen basın toplantısında, Bakan Yumaklı, gıda güvenliği konusundaki çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasının en temel hakları olduğunu belirten Yumaklı, denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

"Özellikle bayramlar gibi yoğun gıda tüketiminin yaşandığı dönemlerde sektör denetimleri yapıyoruz. Gelişen şikayetler doğrultusunda anında müdahale ediyoruz. Gıda ile ilgili herhangi bir uygunsuzluğu asla kabul etmiyoruz," diyen Yumaklı, Türkiye'deki tüm işletmelerin çeşitli gerekçelerle denetleneceğini dile getirdi.

Yeni Duyuru Sistemi Hakkında Bilgiler

Bakan Yumaklı ayrıca, gıda uygunsuzluklarının kamuoyuna duyurulması için yeni bir sistem oluşturulduğunu açıkladı. "Artık bu duyurulara anlık olarak erişilebilecek ve tüketiciler güncel bilgi sahibi olabilecekler. Bizim için tüketici sağlığı her şeyin önündedir," dedi.

Yasal Haklar ve İşletmelere İtiraz Süreci

Bir gazetecinin eski tespitlerle ilgili sorusu üzerine Yumaklı, "Her işletmenin, tespitler sonrasında yasal hakları olduğunu ve bu süreçlerin tamamlandığında duyurulacağını" belirtti. Ayrıca, ürünlerin aynı içerikte olmayabileceğini ve her üreticinin aynı kefeye koyulmaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Yumaklı son olarak, "Gıda güvenliği mücadelesini toplumun her kesimiyle birlikte sürdüreceğiz. Tüketici sağlığına zarar verecek uygulamalara asla tolerans göstermeyeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır'daki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır'daki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım Karabekir İşletmesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal