Tarım Kredi Kooperatif marketleri artıyor: Market sayısı 2.500’e çıkacak! Bakkal ve aile marketleri de dahil edilecek

Gıda fiyatlarının artması sebebiyle Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde başlayan indirim kampanyası kapsamının genişletilmesi için market sayısının arttırılması kararı verildi. Tarım Kredi Kooperatif marketleri konusunda yapılacak yeni düzenlemeye bakkal ve aile marketleri de dahil edilecek. İşte haberin detayları...

20.08.2022-10:04 - (Son Güncelleme: 20.08.2022-11:53) Tarım Kredi Kooperatif marketleri artıyor: Market sayısı 2.500’e çıkacak! Bakkal ve aile marketleri de dahil edilecek

Piyasadaki gıda fiyatlarının yükselişi sebebiyle vatandaşın temel gıda ürünlerine daha rahat ulaşabilmesi için Tarım Kredi Kooperatif marketlerin indirim kampanyası başlatılmıştı. Yapılan indirimlerin daha fazla kişiye ulaşması için ise yeni bir adım atılacağı öğrenildi. Buna göre gıda fiyatlarının artması sebebiyle Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde başlayan indirim kampanyası kapsamının genişletilmesi için market sayısının arttırılması kararı verildi. Tarım Kredi Kooperatif marketleri konusunda yapılacak yeni düzenlemeye bakkal ve aile marketleri de dahil edilecek. 

Franchise modeli ile market sayısı arttırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri market sayısının 1.400’den 2.500’e çıkarılması talimatı sonrasında Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ilk adım geldi. Buna göre Tarım Kredi Kooperatifleri, yeni başlatacağı franchise modeli ile kısa sürede bin market daha açacak.

Açılack olan yeni marketlerin açılmasında ise yaklaşık 30 bin aile marketi ve bakkallara öncelik verilecek. Bu aile marketleri ve bakkallar Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine dönüştürülecek. Taraflar arasında anlaşmanın sağlanması halinde bu marketlerin ürün tedariki Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılacak. Bununla beraber  1000-1500 metrekare büyüklüğünde KoopgrosS'ların açılmasına da hız verilecek. Yaklaşık 400-500 bin nüfusun olduğu şehir merkezlerinde KoopgrosS'lar açılacak.

Tarım Kredi Kooperatif

Depolar arttırılacak 

Tarım Kredi Kooperatifleri, marketlere ürün tedarikinin daha hızlı sağlanması için lojistik merkezlerinin sayısını da artıracak. Bu kapsamda mevcutta İstanbul Avrupa ve Anadolu, İzmir, Antalya, Konya, Mersin, Ankara, Samsun, Diyarbakır, Erzurum, Bursa, Sivas'ta yer alan lojistik depolarının sayısı artırılarak yılsonuna kadar 20 depo sayısına ulaşılması sağlanacak.

İnternet üzerinden de satış yapılacak

Tarım Kredi Kooperatifleri ayrıca ürünlerin online ortamdan da satılabilmesi için PttAWM.com, Koopgel ve Koopsanal ile anlaşacağı öğrenildi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal