Tarihi Madalyayı Kaptık! Olimpiyatlarda İlk Gümüş Madalya Kazanıldı!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan atıcılık milli takımı, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazandı. Çekişmeli geçen finalde Sırbistan ekibine 16-14 mağlup olan millilerimiz, Olimpiyat 2'ncisi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

30.07.2024-12:39 - (Son Güncelleme: 30.07.2024-12:39) Tarihi Madalyayı Kaptık! Olimpiyatlarda İlk Gümüş Madalya Kazanıldı!

Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde gerçekleştirilen final müsabakasında, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Damir Mikec ve Zorana Arunovic'in yer aldığı Sırbistan takımıyla karşılaştı. Nefes kesen karşılaşmada millilerimiz 16-14'lük skorla mağlup olarak gümüş madalya elde etti. Bu sonuçla Türkiye, atıcılık branşındaki ilk Olimpiyat madalyasını kazanmış oldu.

Türkiye'ye Tarihi Madalya

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın gümüş madalyası, Türkiye'nin Olimpiyat tarihindeki atıcılık branşındaki ilk madalyası olarak kayıtlara geçti. Altın madalyayı Sırbistan'ın kazandığı bu kategoride, bronz madalya ise Hindistan'dan Manu Bhaker ve Sarabjot Singh'e gitti.

Gençlik ve Spor Bakanı Müsabakayı Takip Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, final müsabakalarını salonda takip ederek millilerimizin heyecanına ortak oldu.

Atıcılık Türkiye'nin Madalya Aldığı 10. Branş Oldu

Atıcılık, Türkiye'nin Olimpiyat oyunları tarihinde madalya kazandığı 10. branş olarak kaydedildi. Türk sporcular daha önce güreş, halter, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik branşlarında madalya kazanmıştı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal