Tarih Açıklandı! Pfizer ve BioNTech 5 Yaş Altı Çocuklara Kovid-19 Aşısı İçin Başvurdu

Pfizer-BioNTech, 5 yaş altı aralığındaki çocuklara Kovid-19 aşısı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) acil kullanım onayı başvurusunda bulundu.

02.02.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-10:34) Tarih Açıklandı! Pfizer ve BioNTech 5 Yaş Altı Çocuklara Kovid-19 Aşısı İçin Başvurdu

Koronavirüs salgını devam ederken vaka sayılarında dünya genelinde hızlı bir artış yaşanıyor. Yaşlı, yetişkin ve genç nüfus aralığındaki kişilerin koronavirüs aşılarının uygulanmasının ardından çocuklar için yapılacak aşı tartışma konusu oldu. 

Beş yaş altı çocukların aşı vurulması için Pfizer ve BioNTech ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, 5 yaş altı çocuklar için aşı onayı alma hedefinde olduklarını kaydetti. 

ACİL KULLANIM ONAYI BAŞVURUSUNDA BULUNDULAR

Dünyada vaka sayılarının artmasının ardından Pfizer ve BioNTech, ortak yürüttüğü çalışmasıyla 5 yaş altı çocuklara Kovid-19 aşısı için acil kullanım onayı başvuru yaptı. 


Pfizer ve BioNTech tarafından yapılan açıklamada, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) söz konusu yaş grubunda olan çocukların sağlığı için ilaç şirketine başvuru yapması istediği açıklandı. 

5 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA DA AŞI YAPILACAK

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Amerika Birleşik Devletleri’nde 4 yaş altı grubundaki 1,6 milyondan fazla çocuğun Kovid-19’a yakalandığı belirtildi. ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin talebinin ardından ortak çalışma yürüten Pfizer ve BioNTech, 6 ay ila 5 yaş arasındaki çocuklara uygulanacak iki doz Kovid-19 aşısı için acil kullanım onayı başvurusunda bulundu. 


ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Pfizer ve BioNTech’in ortak çalışması sonrası 5 yaş altı çocuklara uygulanacak Kovid-19 aşısı için yaptığı acil kullanım onayını 15 Ocak tarihinde görüşeceği bildirildi. Öte yandan ilca şirketleri söz konusu yaş grubu için 3 doz Kovid-19 aşısı denemelerini sürdürüyor.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal