Tarife Onaylandı! İstanbul'da Taksiciler Yeni Tarife İçin Cihazlarını Güncelletiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla taksimetre ücretlerine yapılan zam sonrası, İstanbul'daki taksiciler taksimetre cihazlarını güncelletmek için istasyonlara akın etti.

27.07.2024-16:45 - (Son Güncelleme: 27.07.2024-16:45) Tarife Onaylandı! İstanbul'da Taksiciler Yeni Tarife İçin Cihazlarını Güncelletiyor

Bağcılar'daki taksimetre ayar istasyonunda görevli Evren Keskin, işlem süresinin ortalama 20 dakika sürdüğünü ve yoğunluk beklediklerini belirtti. "Burası pazartesi saat 24.00'e kadar açık olacak. Dün akşam saat 17.00'de işlemler başladı," dedi.

Yeni Tarifeye Geçiş Süreci

UKOME toplantısında alınan karara göre, taksimetre açılış ücreti yüzde 22,19 zamla 24,55 liradan 30 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 17,61 liradan 20 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 liradan 235 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 90 liradan 100 liraya çıkarıldı. 28 Temmuz'u 29'una bağlayan gece uygulamaya geçecek yeni tarife için taksiciler, kentte belirlenen istasyonlara giderek cihazlarını güncelletmeye başladı.

Taksicilerin Görüşleri

Bağcılar'daki istasyonda çalışan Evren Keskin, taksicilerin cihazlarını söküp güncelleme işlemi yaptıklarını dile getirdi. Taksici Ogün Açıkalın, bu sefer daha az sıra beklediğini belirterek, "Taksiler, asgari ücrete göre kıyaslarsanız pahalı ama ekonomik şartlara göre kıyaslarsanız da çok ucuz. Bu işi doğru düzgün yaparsan kazanıyorsun," diye konuştu.


Güncelleme Ücretleri ve İstasyonlar

Taksimetre cihazlarını güncellemek için gelen Yasin Ertürk, zam yapılan taksi ücretlerinin düşük kaldığını ifade etti. Kent genelinde biri çevrim içi olmak üzere toplam 5 taksimetre ayar istasyonu bulunduğu, bunlardan birinin Anadolu Yakası'nda olduğu belirtildi. Ayrıca, taksimetre istasyonlarında güncelleme için 3 bin 950 lira alındığı öğrenildi.

Sonuç

Yeni tarifenin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte, taksiciler cihazlarını güncelletme sürecine hızla devam ediyor. Bu süreçte yaşanan yoğunluk ve taksicilerin görüşleri, yeni tarifeye geçişin şehirde nasıl yankı bulduğunu gösteriyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal