Tatlı sevenler bu tarifi çok sevecek. Kolay yapılabilecek kruvasan beş çaylarınn vazgeçilmezi olacak. İşte enfes kruvasan tarifi...
TARÇINLI KOLAY KRUVASAN
Malzemeler
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kucuk boy yumurta
. su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
. su bardağı oda sıcaklığında sut
⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı
İç Malzemesi İçin:
4 corba kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı toz tarcın
Hazırlanışı:
3 su bardağı unu, mayayı ve tuzu bir yoğurma kasesinde karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun, gerekirse kalan unu da ekleyin.
Hamurun 45 dakika ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin..
Tezgahı unlayın ve bir merdane ile hamuru 2 mm kalınlığında, dikdortgen biçiminde acın.
Ayrı bir yerde toz şeker ve tarcını birleştirin ve hamurun uzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
Hamurdan dik ucgenler kesin ve geniş tabandan uca doğru kruvasan gibi sarın.
Hazırladığınız kruvasanları yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye aralıklı dizin. 15 dakika da tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp kızarana dek pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.