Taha Akgül, Sivas'ta Güreşçilerle Buluştu

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, Sivas'ta güreşçilerle buluşarak, genç sporculara tavsiyelerde bulundu.

09.10.2024-21:12 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-21:12) Taha Akgül, Sivas'ta Güreşçilerle Buluştu

Taha Akgül, Sivas'ta Genç Güreşçilerle Bir Araya Geldi

Türkiye Güreş Federasyonu'nda başkanlık için aday olan Taha Akgül, Sivas'ın Zara ilçesinde düzenlenen etkinlikte genç güreşçilerle bir araya geldi. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olan Akgül, genç sporculara geçmiş deneyimlerini aktardı.

Güreşin Önemi ve Tavsiyeler

Sporcularla Zara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Kompleksi'nde bir araya gelen Akgül, milli güreşçi Rıza Kayaalp ile birlikte sporculara eşofman takımı hediye etti. Güreşin sadece bir hobi olmadığını vurgulayan Akgül, şu şekilde konuştu:

"Güreş kariyerimde bir olimpiyat, 3 dünya, 11 Avrupa şampiyonluğum var. Bizler de sizler gibi bu yaşlarda güreşe başladık. İlk başlarda başarısızlıklar oldu, bu yüzden pes etmemek lazım."

Çalışmanın ve Beslenmenin Önemi

Akgül, sporcuları çalışma, beslenme ve dinlenme konularında bilgilendirerek, "Güreş, hobi olarak yapılacak bir spor değil, daha ağır bir spor. Okulunuzu bitirince antrenmana geleceksiniz, idmanınızı yapacaksınız." dedi. Ayrıca, madalya almanın önemli olmadığına da değinerek, yaşları küçük olan sporculara şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu yaşlarda madalya almak çok mühim değil, önemli olan A takım, büyükler. Sizlerin yaşındayken hiç madalya alamadım, o yüzden küsme yok, antrenmanlara düzenli gelmelisiniz."

Akgül, etkinliğin ardından Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik'i makamında ziyaret etti.

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat...

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, Sivas'ın Zara ilçesinde güreşçilerle bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal