Bolonez soslu tagliatelle tarifinin püf noktalarına baktığımızda ; Damak zevkinize göre sosa rendelenmiş kabak ve kereviz eklenebilir. Kıyma miktarını kendi zevkinize göre arttırılabilir. Yoğun sarımsak kokusu istemeyenler içinde, sarımsakları soğanla birlikte ilk aşamada kavrulmalıdır. Tagliatelle makarnanın 8 topu, 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre miktarı ayarlanabilmektedir
Gelelim Bolonez soslu Tagliatelle tarifine ;
Öncelikle soğanları küçük küçük doğranıp bir tavaya zeytinyağı eklenmelidir.
Tavaya alınan soğanları pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıymayı ilave edip karıştırmaya devam edilir.
Biberleri jülyen şeklinde doğranmalıdır. Havuçlarda rendelenir. Karışıma havuç ve biberleri de eklemelisiniz.
Ardından salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırılır. Kokusu çıktığında küp küp doğranmış domatesleri ilave edilir.
Sarımsağı rendeleyerek tavanın içerisine eklemelisiniz. Daha sonra tuz, kekik ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin.
Tagliatelle makarnayı derin bir tencerede haşlanmalıdır. Makarnayı haşladığınız sudan bir çay kaşığı alın ve sosa ekleyin.
Makarnaları süzdükten sonra sosla birlikte karıştırılıp servise hazır hale gelmiştir.
Bolonez soslu tagliatelleyi, rendelenmiş kaşar peyniri ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.