Tadına Doyamadığınız Bozanın Faydaları

Boza, zengin besin içeriği ve sağlığa olan faydaları ile kış günlerinin vazgeçilmez içeceğidir. Pek çok soruna şifa olan bozanın faydalarını sizin için araştırdık. İşte bozanın faydaları…

14.01.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-09:31)

Fermente bir içecek olduğu için bağırsaklarda yararlı bakterilerin oluşumunu sağlayan bozanın hakkında bilinmeyenler haberimizin detaylarında…

BOZANIN FAYDALARI NELERDİR?

Geleneksel bir Türk içeceği olan boza, darı, mısır veya bulgurla hazırlanabilir. Üretildiği coğrafya göre tat, kıvam, aroma gibi özellikleri değişiklik gösterebiliyor. Aynı şekilde kullanılan hammaddenin darı, bulgur veya mısır olmasına göre de farklılık gösterebiliyor. Boza, B grubu vitaminlerinden zengin olup, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlayabilir. Enerji ve besin değeri zengin olan boza, emziren annelerde sıvı alımına da yardımcı olarak süt üretimini desteklemeye yardımcı olabilir. Boza, fermente bir üründür. Florasında pek çok laktik asit bakterisi bulunur. Bu mayalar ve laktik asit bakterileri probiyotik etki gösterirler. Probiyotikler bağırsaklarda yer alan canlı bakterilerdir. Bu faydalı bakteriler sayesinde vücudun direnci artar. Hem kronik hem de mevsimsel hastalıklara karşı güçlü bir korunma kalkanı sağlanır. Probiyotiklerin kan şekeri, kolesterol ve hatta vücut ağırlığının dengede kalmasında da etkileri vardır. Laktik asit bakterileri sindirim sistemini korurlar. Mide yanması gibi şikâyetleri önler, bağırsak fonksiyonlarını düzenler, hazmı kolaylaştırır, gaz sorunlarının ortadan kalkmasını sağlar, kabızlığı azaltır. Kış aylarıyla özdeşleştirilen boza aslında her mevsim tüketilebilir!

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal