Tadına doyum olmayan lezzetlerden biri olan kebap çatlatan tarifi bugünün en çok aratılan başlıkları arasında yer aldı. Gelinim Mutfakta adlı programda da yapılması üzerine dikkatleri iyice çeken yemeğin tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? İşte ev yapımı kebap çatlata bir diğer adıyla yufkalı rulo köfte tarifi ve yapılışı...
Ev yapımı kebap çatlatan nasıl yapılır?
Malzemeler
- 2 adet böreklik yufka
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Yufkaları ıslatmak için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı domates salçası
- Yarım su bardağı su
Yapılışı
- İlk olarak köfte harcını hazırlamak zere geniş bir kaba yarım kilo kıymayı alın.
- Daha sonra rendelenmiş soğan, sarımsak ve galeta ununu ekleyerek karıştırın.
- Ardından zeytin yağı, tuz ve kimyonu ekleyerek yoğurun.
- Malzemeler iyice karıştığında köfte harcınızı yarım saat kadar buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
- Yufkaları ıslatmak için öncelikle bir kase alarak içerisine yumurta ve sıvı yağını alın ve çırpın.
- Daha sonra karışımın içerisine yoğurdu da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yufkaları temiz bir tezgaha sermenizin ardından ıslatmak için hazırladığınız karışımı üzerine yayın.
- Sonrasında dinlendirmeye bıraktığınız köfte harcını alarak yufkanın üzerine eşit olacak şekilde serin.
- Bunun ardından yufkayı rulo olarak sarın ve kalan yufkalara da aynını yapın. Daha sonraysa tüm yufkaları dilimleyin.
- Sos için bir tavada tereyağını eritin.
- Ardından içerisine domates salçasını ekleyin.
- Belirtilen miktarda suyu da ilave ettikten sonra tuzunu ve geri kalan baharatlarını da ekleyin.
- Hazırlamış olduğunuz sosu fırın kabına ya ad tepsisine dökün.
- Üzerine yufkaları sıralayıp 180 derece ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen kebabınızı yoğurt ve sosla servis edin.
Afiyet olsun...