T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na Üye Oldu

T3 Vakfı, uzay alanındaki hedeflerini desteklemek amacıyla Uluslararası Uzay Federasyonu'na katıldı.

14.10.2024-20:35 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-20:35) T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na Üye Oldu

T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na Katıldı

Türkiye'nin teknoloji alanında önemli bir adı olan T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na (IAF) üye olarak uzay liginde yeni bir basamak atladı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, bu üyeliğin önemli kongre ve etkinliklere katılım sağlamalarının yanı sıra, Türkiye’nin uzay alanındaki hedeflerini uluslararası düzeyde tanıtmalarına da katkıda bulunacağını açıkladı.

Uzay Ekosistemini Geliştirmek İçin Önemli Bir Adım

IAF’a üyelik, 14-18 Ekim 2023 tarihlerinde İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde onaylandı. IAF, 80 ülkeden 563 üyesiyle dünyanın en geniş uzay organizasyonudur.

Kongre ve Etkinliklerdeki Rol

Hıdır, geçen yıl Bakü'de düzenlenen 74. IAC'de T3 Vakfı olarak katıldıklarını hatırlatarak, "Kongrede elde ettiğimiz deneyim, uzay alanındaki prestijli etkinliklerde yer almanın gerekliliğini gösterdi" dedi. Şimdi ise üye olarak, uzay çalışmalarına dair güncel gelişmeleri takip edebileceklerini ve IAF etkinliklerinde yer alarak süreci daha da ileri taşıyabileceklerini söyledi.

TEKNOFEST Finalistleri Milano'da

Hıdır, TEKNOFEST finalistlerinin de Milano'da yer alacağını belirtirken, öğrencilerin uzay projelerini geliştirmek için hazırladıkları makalelerin 75. IAC'de sunulma fırsatı bulduğunu ifade etti. "7 öğrencimizin makalesi kabul edildi, bu bizim için büyük bir gurur kaynağı" dedi.

IAF Hakkında Kısa Bilgi

IAF, 1951 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te kuruldu ve uzay ve savunma sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Dünya çapındaki uzay aktörlerinin bir araya geldiği IAC etkinliği, uluslararası işbirlikleri için kritik bir platform sağlamaktadır.

Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle...

Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üye oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal