Suudi Arabistan'da Hac İbadeti Sırasında 1301 Kişi Vefat Etti

Suudi Arabistan, hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gelen 1301 kişinin vefat ettiğini açıkladı.

24.06.2024-12:17 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-13:18) Suudi Arabistan'da Hac İbadeti Sırasında 1301 Kişi Vefat Etti

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Sağlık Bakanı Fahd Abdurrahman el-Celacel, El-İhbariyye kanalına yaptığı açıklamada, bu yıl hac ibadetini yerine getiren kişilerin sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

Aşırı Sıcaklık ve Sağlık Sorunları

Bu yıl bölgede "aşırı sıcak havanın" etkili olduğunu belirten Celacel, hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklarda bulunan çok sayıda kişinin bu durumdan etkilendiğini vurguladı. Vefat eden kişilerin sayısının 1301'e yükseldiğini ve bunların yüzde 83'ünün hac ibadeti için izninin olmadığını açıklayan Suudi Bakan, birçok hacının sağlık durumu nedeniyle tedavi altında olduğunu ifade etti.

Sağlık Durumları ve Risk Faktörleri

Celacel, vefat eden kişilerin "güneş ışığı altında uzun mesafeler yürümeleri, ilerlemiş yaşta olmaları ve kronik rahatsızlıkları" sebebiyle sağlık durumlarının olumsuz etkilendiğini kaydetti. Aşırı sıcak hava ve fiziksel zorluklar, özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan hacı adaylarını ciddi şekilde etkiledi.

Sağlık Hizmetleri ve Bakanın Taziye Mesajı

Suudi Arabistan'a hac vazifesini yerine getirmek üzere gelen 1 milyon 300 binden fazla kişiye sağlık hizmeti sunduklarını belirten Celacel, vefat edenlere rahmet ve taziye dileklerini iletti. Suudi Sağlık Bakanlığı, hacılar için gerekli sağlık önlemlerini alarak, sağlık hizmetlerini eksiksiz sunmaya devam etmektedir.

Suudi Arabistan, her yıl hac ibadeti için gelen milyonlarca kişiyi ağırlamakta ve bu süreçte sağlık hizmetlerini üst düzeyde tutarak hacıların sağlığını korumaya çalışmaktadır. Ancak, aşırı sıcaklıklar ve fiziksel zorluklar, hacıların sağlığını tehdit edebilecek ciddi riskler oluşturmaktadır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal