Sütsüz Yumurtasız Yumuşacık Açma Tarifi

Öyle bir açma ki içinde yumurta, süt ve yoğurt yok! Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık pamuk gibi olan açma tarifini sizin için derledik. İşte ev yapımı enfes açma tarifi.

31.10.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-11:48)

Pastanelerden aldığınız açmaları unutun. Daha sağlıklı ve yumuşacık açmayı bizim tarifimizle deneyin.

YUMUŞACIK AÇMA TARİFİ

Malzemeler:

Yaş mayayı eritmek için;

-2,5 su bardağı ılık su
-1 paket yaş maya
-5 küp şeker

Hamuru için;

-1 çay bardağı zeytinyağı
-Oda sıcaklığında eritilen 50 gram tereyağı
-7 su bardağı un ( yetmezse daha fazla koyabilirsiniz ama hamurun yumuşak olması lazım)
-1 yemek kaşığı tuz

 Üzeri için;

-Yarım su bardağı üzüm pekmezi
-Yarım su bardağı su
-Beyaz ve siyah susam

Hazırlanışı

-İlk önce yaş mayanın üstüne ılık suyu ve şekeri katıp karıştırın, karışımı 10 dakika süre dinlendirin.
-Daha sonra mayanın içerisine sırayla zeytinyağını, tereyağını ve tuzu atın iyice karıştırın.
-Yavaşça unu ilave ederek katılaşana dek çırpmaya devam edin.
-Çırpılmayacak hale geldiğinde, elinizle hamuru güzelce yedire yedire yoğurun.
-Hamurun üstünü  kapatın ve 45 dakika mayalanması için dinlendirin.
-Mayalandıktan sonra, simit şeklini veya örgülü açma biçimini verebilirsiniz.
-Üzeri için pekmezi suda eritin. Açmaları önce pekmezli suya ardından susam karışımına batırıp tepsilere dizin.
-Önceden ısıttığınız 50 derece fırında açmaları fırın kapalı kalacak şekilde 10 dakika daha mayalandırın.
-Ardından fırınınızı 180 dereceye getirip 30-35 dakika pişirin.
-Üzeri kızaran açmaları fırından çıkararak ve üzerini bir bezle kapatın.
-Ilıdıktan ve çektikten sonra açmalarınızı ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal