Akşam yemeğinden sonra çayın yanına hafif bir tatlı arayanların tercih edebileceği bu şahane lezzet tadına varan herkesi kendine hayran bıraktırıyor.
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Kelepçeli bir kek kalıbının içerisine pişirme kağıdını güzelce serin. Baklavalık yufkaları tezgahın üzerine açarak her birinin üzerine eritilmiş tereyağını sürerek fırçayla dağıtın. Yağlanmış tereyağlı baklavalık yufkaları büzerek salyangoz şeklinde yuvarlayın ve kelepçeli kalıba yerleştirin. Baklavalık yufkaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu esnada derin bir kasede yumurta, toz şeker, tuz ve pudra şekerini güzelce çırpın. Daha sonra üzerine vanilin ve sütü de ekleyip tekrar çırpın ve bu karışımı fırından çıkardığınız baklavalık yufkaların üzerine dökün. Bu karışımı tekrar fırına verin ve 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınızda ilk sıcaklık geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!