Suriye merkezli deprem Hatay’da panik yarattı: Türkiye’de çok sayıda ilde hissedildi

Suriye’de gece saatlerinde meydana gelen ve şiddeti 5.2 olarak açıklanan deprem, Türkiye’de 6 Şubat depremleriyle sarsılan bölgede hissedildi. Hatay, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’de vatandaşlar büyük panik yaşadı.

13.08.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-10:31) Suriye merkezli deprem Hatay’da panik yarattı: Türkiye’de çok sayıda ilde hissedildi

Suriye’de deprem meydana geldi 6 Şubat depremleriyle sarsılan illerde büyük panik yaşandı. 6 Şubat depremlerinin etkilediği illerimiz, bu gece yarısı bir kez daha deprem tedirginliği yaşadı. Suriye'nin Hama kentinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem, Hatay başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. 

Vatandaşlar deprem paniğiyle sokağa döküldü

AA’da yer alan habere göre; Depremi hisseden birçok vatandaş, endişeyle kendilerini sokağa attı. Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye'de yaşayan vatandaşlar, Sosyal Medya üzerinden depremle ilgili paylaşımlar yaptı.

AFAD verilerine göre, saat 23.56'da 19.38 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin merkezi Suriye'nin Hama kenti olarak açıklandı. Hatay'da şiddetli şekilde hissedilen sarsıntı, vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Deprem sonrası sokağa çıkan Cemil İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını ve evlerine girmekte tereddüt ettiklerini söyledi.

Suriye merkezli deprem Hatay’da panik yarattı: Türkiye’de çok sayıda ilde hissedildi

Valiliklerden peş peşe açıklamalar

Hatay Valiliği, depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "12.08.2024 Pazartesi saat 23.56’da AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgi doğrultusunda Hama (Suriye) merkezli 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. 112 Acil Çağrı Merkezine herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir amaçlı olarak, depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadelerine yer verdi.

Kilis Valiliği ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye Hama'da meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem ilimizde de hissedilmiştir. Deprem nedeniyle ilimizde can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Ekiplerimiz sahada incelemelere devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz." dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, depremin kentte hissedildiğini belirterek, "Hamdolsun, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Osmaniye'mize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal