Süreyyapaşa Çarşısı İçin Protokol İmzalandı

Boğaziçi Yönetim AŞ ve Maltepe Belediyesi arasında Süreyyapaşa Çarşısı'nın yönetimi için protokol imzalandı.

22.10.2024-22:43 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-23:27) Süreyyapaşa Çarşısı İçin Protokol İmzalandı

Süreyyapaşa Çarşısı Protokolü İmzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Boğaziçi Yönetim AŞ ile Maltepe Belediyesi arasında, Süreyyapaşa Çarşısı'nın yeniden düzenlenmesi için protokol imzalandı. İmza töreni, Maltepe'deki çarşıda gerçekleştirildi.

İmamoğlu'nun Açıklamaları

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törendeki konuşmasında, "İstanbul'un muhafızı" kavramının önemine vurgu yaptı. Bu kavramın yalnızca bir kelime olmadığını belirten İmamoğlu, kültürel, tarihi ve inanç boyutlarının da bulunduğunu ifade etti.

İmamoğlu: "Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, her insanımızın hayatında değer verdiği her şeyi, geleneklerini, göreneklerini, yaşam biçimini korumak ve geliştirmek bizim görevimizdir."

Köymen'in Mücadelesi

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen'in, Süreyyapaşa Çarşısı'nı kamuya kazandırmak için verdiği mücadeleyi takdir eden İmamoğlu, "Burayı, kamunun işletmesi haline getirme çabalarını yürekten alkışlıyorum. Ona şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Protokolün Kapsamı

Maltepe Belediye Başkanı Köymen ve Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Merve Öztopaloğlu Küçükel arasında imzalanan protokol gereği, mülkiyeti Süreyya Paşa Vakfı ile Maltepe Belediyesi'ne ait olan çarşının yönetimi Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından üstlenilecek. Çarşı, 10 bin metrekare alan üzerinde kurulacak ve gençlik ofisi ile kütüphane gibi sosyal ve kültürel alanlar eklenecek.

Muhtarlar Günü Programı

İmamoğlu, törenin ardından Bahçelievler'de düzenlenen Muhtarlar Günü programına katıldı. Burada muhtarların, İstanbul hizmetinde önemli birer yoldaş olduğu konusunda konuştu.

İmamoğlu: "Bu yoldaşlık, kent hukuku içinde yer alıyor ve siyasi bir niteliği yok. Her muhtar bizim için kıymetlidir ve yaptığımız hizmetleri onlarla paylaşıyoruz."

İmamoğlu ayrıca, muhtarların demokrasinin güçlendiği bir noktada bulunduklarını, bu yapının korunup geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal