Süper Lig’de 2. olan takım Şampiyonlar Ligine gidebilecek mi, nereye gidecek?

Avrupa Kupası maçlarında Türk takımlarının başarı elde edememesi üzerine ülke puanı düştü. UEFA listesine Türkiye ilk 15'in dışarısında kaldı. Bu durum sonrasında Süper Lig'de 2. olan takımın Şampiyonlar Ligine gidip gidemeyeceği merak konusu oldu. Peki Süper Lig'de 2. olan takım nereye gidecek, Şampiyonlar Ligine gidebilecek mi? detaylar haberimizde yer almaktadır.

19.03.2022-17:32 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-17:33) Süper Lig’de 2. olan takım Şampiyonlar Ligine gidebilecek mi, nereye gidecek?

Türk takımlarının Avrupa Kupası maçlarında kötü performans sergilemesi üzerine ülke puanı düşerken Türkiye UEFA listesinde 27.100 puanla 19. sırada yer aldı. Bu durum sonrasında Süper Lig'de 2. olan takımın Şampiyonlar Ligine gidip gidemeyeceği merak konusu oldu. 2021-22 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona takımı ile karşılaşan Galatasaray galibiyet alarak Avrupa Ligine veda etti böylece Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil eden takım kalmadı. 

Şampiyonlar Liginde oynadığı 6 karşılaşmayı da kaybeden Beşiktaş Avrupa'ya en erken veda eden kulüp oldu. Fenerbahçe kulübü ise UEFA Avrupa Liginde mücadele etmiş D Grubu'nu 3 sırada tamamlayarak UEFA Konferans Ligine düşmüştü. Ama Fenerbahçe orada da kalamadı ve Avrupa kupalarına veda etti. sadece bu sezonda değil diğer sezonlarda da alınan kötü sonuçlar Türkiye'nin gerilemesine neden oldu. Bu yüzden 2022-23 sezonunda Türkiye'nin Avrupa Kupalarına göndereceği takım ve liglerde değişiklik yapıldı. 

Süper Lig’de 2. olan takım nereye gidecek

Süper Lig’de 2. olan takım nereye gidecek?

Süper Lig'de 2. olacak takım 2022-23 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda oynayacaktır. 2023-24 sezonunda ise Türkiye'den yalnızca dört takım Avrupa kupalarına gönderilecek. Süper Lig'de 1. olan takım UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynarken, ligde 2. 3. ve 4. olan takımlarda UEFA Konferans Ligi'ne katılacaktır. Süper Lig'de Trabzonspor açık ara birinciliğe giderken ikincilik yarışı şuan Konyaspor ve Fenerbahçe arasında gidip geliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal