Çayın yanına hafif ve kolay hazırlanabilir bir tatlı arıyorsanız bu tarfi tam size göre. İşte en pratik yöntemlerle yapacağınız enfes sulu kek tarifi.
SULU KEK TARİFİ
Malzemeler; 3 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 paket vanilin, 1,5 çay bardağı ılık su, 1,5 - 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 100 gram kuru üzüm.
Yapılış aşaması; Yumurtaları bir kasenin içine kırın ve toz şekerle beraber iyice çırpın. Sonrasında sıvı yağ ve suyu ekleyerek biraz daha karıştırın. Vanilya, kabartma tozunu ve unu yavaş bir şekilde ekleyerek iyice çırpın. Son olarak kuru üzümleri de katın. Sonrasında yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına kek harcını akıtın. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası kadar kontrollü bir halde pişirin. Çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üstüne pudra şekerini serpiştirdikten sonra sütle ya da çayın yanında yiyebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.