Sultan Sarması Yapılışı

Bu muhteşem tatlının seveni oldukça çok. Yapımı da çok pratik aynı zamanda gelen misafirler için ise kesinlikle vazgeçilmez tatlılardan biri. Bugün sizler için kakaolusunun tarifini verdik bu tarifi eğer hala denemediyseniz kesinlikle denemelisiniz.

16.07.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:34) Sultan Sarması Yapılışı

Evde çocuklarınız varsa da tarife bayılacaklar eminiz ki hem de evde yapılmış sağlıklı bir tatlı yemiş olacaklardır. O zaman lafı çok uzatmadan hemen Sultan sarması yapılışına geçelim. İşte;

Sultan Sarması Yapılışı İçin Malzemeler

• 1 litre süt

• 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker

• 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta

• 1 Türk kahvesi fincanı un

• 2 dolu yemek kaşığı kakao

• 1 paket vanilya

• 50 gr margarin

Üzeri için;

• 1 paket krem şanti

• Krem şanti için 1 su bardağı süt

• Hindistan cevizi

Sultan Sarması Yapılışı;

Öncelikle derin bir tencere alarak başlayalım işe. Ardından tencerenin içine un, süt, şeker, nişasta ve kakaoyu alarak çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim. Muhallebi kıvamına gelip göz göz kaynaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ardından ocaktan almaya yakın içerisine vanilya ve tereyağını ekleyin ve tereyağı erir erimez ocağın altını kapatın ve biraz soğuması için bekleyin. Sonrasında seçtiğiniz kare bir tepsinin bütün tabanını hindistan cevizi kaplanacak şekilde her yerine güzelce hindistan cevizi dökün ve hazırladığınız muhallebiyi dikkatli bir şekilde tepsiye dökebilirsiniz bu adımdan sonra. Bu şekilde de soğuması için biraz bekledikten sonra krem şanti hazırlayıp krem şanti ile üzeri örtülecek şekilde dökebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ise kesinlikle muhallebinin soğumuş olması çünkü eğer muhallebi hala sıcak veya ılıkken krem şantiyi üzerine dökerseniz krem şanti eriyecek ve su gibi üzerinde kalacaktır. Bu sebeple muhallebinizin iyice soğuduğundan emin olduktan sonra krem şanti ile tatlınız üstünü sıvamalısınız. Sonrasında ise rulo şekilde sunum yapılacağı için ince dar şekillerde dilimleyebilirsiniz. Rulo yaparken ise öncelikle bir kenarını kaldırıp yavaşta yuvarlarsanız rahat bir şekilde çıkarmış olacaksınız tatlınızı. Ve işte sultan sarması yapılışı bu kadardır yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Sultan Sarması Püf Noktaları

• Dikkat etmeniz gereken ilk adımlardan biri kesinlikle yapacağınız muhallebinin pürüzsüz olması, bu görüntüsü içinde sunumu için de oldukça önemli faktörlerden biridir.

• Muhallebinizi dökeceğiniz fırın tepsisi de kesinlikle çok önemli çünkü çok küçük bir tepside yaparsanız hazırladığınız katlar fazlasıyla kalın olacağından rulo şeklini verirken kırılmalar olacaktır ve istediğiniz gibi sunum yapmanızı engelleyecektir. Fazlasıyla büyük bir tepsi seçerseniz de çok ince olacağından şekil vermeniz zor olacaktır bu seferde.

• Eğer kullanacağınız kalıp küçük olacaksa malzemelerini azaltarak kullanabilir veya iki kaba yapabilirsiniz tatlınızı.

• Rulo işlemi yapmadan önce tatlınızı 1 gece önceden buzdolabında bekletirseniz kıvam alacak ve şekil vermede zorlanmayacaksınızdır. Eğer misafirinize yapıyorsanız bir gece önceden yapmanız kolaylık sağlayacaktır bu sebepten. Sultan sarması yapılışı gördüğünüz gibi birkaç püf noktasına dikkat ettiğinizde kesinlikle çok kolay.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal