Sudan’da nehir taştı: En az 9 kişi öldü

Sudan’ın Kızıldeniz eyaletindeki Tokar kentinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle nehir taştı. Acı olayda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

27.08.2024-10:29 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-10:29) Sudan’da nehir taştı: En az 9 kişi öldü

Sudan’da sel felaketi yaşandı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Sudan'ın Tokar şehrinde şiddetli yağışlar sonucunda Baraka Nehri'nin taşması, bölgede yıkıcı sellere neden oldu. Bu felaket, yüzlerce ailenin evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açtı.

500 Aile Bölgeyi Terk Etti, Can Kaybı Artıyor

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, taşkınlar nedeniyle yaklaşık 500 aile güvenli bölgelere sığınmak zorunda kaldı. Et-Tagyir gazetesinin haberine göre, sellerde 9 kişi hayatını kaybetti ve bu sayının daha da artmasından endişe ediliyor. Yüzlerce ev yıkıldı, birçok kişi kayboldu ve çok sayıda insan açıkta kaldı.

Sudan’da nehir taştı: En az 9 kişi öldü

Sudan Lideri Burhan'dan Ziyaret ve Destek Sözü

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, sel felaketinin vurduğu Tokar bölgesini ziyaret etti. Konseyden yapılan açıklamada, Burhan'ın hasarın boyutunu yerinde incelediği ve selden etkilenenlere yardım sözü verdiği belirtildi. Burhan, "İnsanların acılarını hafifletmek için gerekli tüm yardım ve desteği sağlayacağız. Etkilenenlerin bu sıkıntıyı aşmalarına yardımcı olmak için tüm devlet kurumlarını harekete geçireceğiz," ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal