Su faturaları yüksek gelenler dikkat! Su faturalarınızı düşürmek için uygulanabilecek 10 etkili yöntem

Faturalara gelen zamlardan sonra vatandaşlar nasıl daha düşük fatura gelebileceğini araştırmaya başladı. Özellikle yaz döneminde girmemizle birlikte su kullanımı da iyice arttı. Buna bağlı olarak su faturaları da yüksek gelmeye başladı. Bu yazımızda su faturanızı düşürebileceğiniz 10 yöntemi sizinle paylaşıyoruz.

28.06.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-14:01) Su faturaları yüksek gelenler dikkat! Su faturalarınızı düşürmek için uygulanabilecek 10 etkili yöntem

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için en önemli ihtiyaçlardan biri sudur. Temizlikten yemeğe kadar birçok alanda kullanılan su hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Gün içerisinde kullandığımız su miktarı faturalarımıza yansımaktadır. Bilinçsizce kullanılan su ise faturalarımızı yüksek gelmesine neden olmaktadır. Özellikle artan zamlar sonrasında su faturalarının daha yüksek gelmesiyle vatandaşlar faturaları nasıl düşürebileceklerini araştırmaya başladı. Biz de sizlerle su faturalarınızı düşünebileceğiniz 10 yöntemi paylaşıyoruz.

Su faturası nasıl düşürülür?

Su faturalarınızın daha düşük gelmesi için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Buna göre faturalarınızı düşürebilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler şu şekildedir:

1-Duşta suyu boşa akıtmamak

Daha düşük su faturası gelmesini istiyorsanız duşta suyunuzu boşa akıtmamalısınız. Birçok kişi duşta suyun ısınmasına kadar geçen süredeki suyu boşa akıtmaktadır. Bu alışkanlığınızdan kurtularak hem su faturalarınızı düşürebilir hem de su israfının önüne geçmiş olacaksınız. Suyun ısısına ne kadar bir kovaya doldurarak daha sonra ihtiyacınız olan işlerde kullanabilirsiniz.

Su Tasarrufu Nasıl Yapılır

2-Su tesisatını kontrol etmek

Su faturalarınızın daha düşük gelmesi için tesis altınızı da gözden geçirmeniz gerekir. Gözden kaçırılan bir kaçak faturanızın artmasına neden olacaktır. Bu nedenle tesisatı olabilecek kaçakları önlemek için ara sıra kontrol etmeniz gerekir.

3-Bulaşık ve Çamaşır makinesini doğru kullanmak

Çamaşır ve bulaşık makinalarında doğru kullanarak su faturalarınızın düşük gelmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için makinelerinizi tam kapasitede çalıştırmanız önemlidir. Makinalarınızı tam dolmadan çalıştırmak su israfına neden olacaktır.

4-Çeşmeyi gereksiz açık tutmak

İşiniz olmadığı zamanlarda çeşmenize kapalı tutmanız hem su israfının hem de fazla faturaların önüne geçecektir. Çeşmeler evde en çok suyun harcandı araçlardır. Ellerinizi yıkarken ya da dişlerinizi fırçalarken suyu gereksiz yere açık bırakmak faturalarınızı yansıyacaktır. Bu nedenle kullanmadığınız zamanlarda çeşmeyi kapalı tutmanız gerekir.

Su Faturasını Düşürmenin Yolları

5-Banyoda uzun süre kalmamak

Banyoda kaldığınız süre su kullanımını da etkilemektedir. Bu nedenle banyoda daha az kalmanız su kullanımını da azaltacaktır. Duşta keyfi olarak uzun süre kalmanın ve boşa suyu harcamanı yüksek faturaların gelmesine neden olacaktır. Banyoda 15 dakika kalmanız yeterlidir.

6-Sensörlü musluk ve tasarruflu klozet kullanmak

Su tasarrufu yapmak için sensörlü musluklar ya da tasarruflu klozetler kullanabilirsiniz. Bu şekilde harcadığınız su kullanmadığınız durumda otomatik olarak kesilecektir. Bu sistem ile birlikte su harcamanız da ciddi oranda tasarruf elde edeceksiniz. Tek düğmeli olan klasik klozette su tasarrufu için de 1 litrelik su şişesini doldurarak rezervuar içerisinde koymanız fazla su harcanmasını engelleyecektir.

7-Bitkileri sularken daha dikkatli olmak

 Bitkileri sularken fazla su harcamak faturalarınızı olumsuz etkileyecektir. Özellikle bahçeli bir evde oturan kişiler bitkilerini sulamak için daha çok su harcamaktadır. Bu da faturalarınızın olması gerekenden daha yüksek gelmesine neden olur. Bitki sularken hortumun uç kısmına bir de bir yerleştirmek su tasarrufu sağlamanıza neden olacaktır.

Yüksek Gelen Su Faturası Nasıl Düşürülür

8-Su tasarruf aparatları kullanmak

Su tasarrufu yapmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise tasarruf için kullanılan aparatlardan yardım almaktır. Mutfak ve banyo lavabolarında kullanabileceğiniz bu aparatlar ile su harcamanızı azaltabilirsiniz. Bu şekilde suyunuzun daha tazyikli akmasını ve daha az su kullanılmasına sağlayabilirsiniz.

9-Su debisini kontrol eden cihazlar kullanmak

Tasarrufu için su debisi kontrol eden cihazlardan yararlanabilirsiniz. Hortumlarınıza ya da armatürlerinize su debisi kontrol eden bir cihaz takarak fazla su harcamanızı önüne geçebilirsiniz. Cihazlar sayesinde yüzde20 oranında su tasarrufu yapabilirsiniz.

10-Küvet kullanmamak

Banyoda küvet kullanan bir kişi küvetin dolması için oldukça fazla miktarda su harcamaktadır. Tamamen keyif amaçlı olan bu yöntem su faturalarınızın da yüksek gelmesine neden olacaktır. Küvette banyo yapmanız 150 litre su harcamanıza neden olur. Ancak duş alırken 100 litreden daha az su kullanılır. Bu nedenle küvet kullanımını azaltmanız ya da hiç kullanmamanız faturalarınıza yansıyacaktır. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal