Su Böreği Tadında Kolay Börek Tarifi

Uzun uzadıya hamur açmak ya da yufkayı bir cerrah titizliği ile tepsiye yerleştimek sizi börek yapmaktan uzaklaştırıyorsa bu tarif tam size göre. Hem dakikalar içinde yapacağınız hem de lezzetinde su böreği tadı bulacağınız harika bir tarif.

18.04.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-11:44) Su Böreği Tadında Kolay Börek Tarifi

Canınız börek ,istiyor lakin saatlerce uğraşmak istemiyorsunuz. Mutfakta çok zamanınızı almadan tadı damağınızda kalacak pratik bir börek tarifiyle sizlerleyiz.

 

Malzemeler:

•    2 adet hazır yufka, 
•    4 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş),
•    2 bardak lor peyniri (ezilmiş), 
•    1 bardak süt, 
•    2 yumurta (sarısı kullanılacak), 
•    Tuz,
•    Karabiber


Nasıl Yapılır?

•    Öncelike yufkayı bir bıçakla şeritler halinde kesin. 
•    Bir kaseye yumurta sarılarını içine kırın. 
•    İçerisine sütü de ilave edin ve malzemeleri güzelce çırpın. 
•    Karışıma eritilmiş tereyağı ve ezilmiş lor peynirini de ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
•    Yufkaları karışıma dahil edin ve malzemeleri güzelce harmanlayarak karıştırın. 
•    Fırını önceden 170 derecede ısıtın. 
•    Yufkalı karışımı yağladığınız fırın kabına aktarın ve fırına sürün. 
•    Böreği üzeri kızarana kadar pişirin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal