Stil danışmanı nedir, ne demektir? Stil danışmanı nasıl olunur, nasıl olurum? Stil danışmanlığı eğitimi ve sertifikası ve belgesi veren yerler

Modaya uyum sağlamayı herkes ister. Her gün ne giyeceğim, nasıl kombin yapacağım diye düşünüyorsanız stil danışmanına ihtiyacınız var. Stil danışmanlığı nedir? Stil danışmanlığı nasıl olunur? Stil danışmanlığının görevleri nelerdir? Ne kadar maaş alıyorlar? İşte ayrıntılar.

08.05.2022-22:42 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-22:42) Stil danışmanı nedir, ne demektir? Stil danışmanı nasıl olunur, nasıl olurum? Stil danışmanlığı eğitimi ve sertifikası ve belgesi veren yerler

Günümüzde modaya uymak, kıyafet seçimi binlerce kişinin önem verdiği konulardan biridir. Sabah uyanıldığında ayna karşısına geçilip 'bugün ne giysem?, nasıl kombin etsem?, nasıl makyaj yapsam?' gibi sorular herkesin kafasını karıştırmaktadır. Son zamanlarda yeni çıkan mesleği ise stil danışmanlığıdır. Stil danışmanları, bireyi ortama/mekana uygun olarak kıyafeti, makyajı, modaya uygun olarak giyinmelerini sağlayan kişilerdir. Stil danışmanlığın popülerliği daha yeni yeni artmakta ve önümüzde ki zamanlarda da daha da artacağından hiç şüphe yok. Birçok stil danışmanlığı ismini ülkemizde hatta dünyada duyurma çabasında.

Stil danışmanlığı ne iş yapmaktadır?

-Müşterisi ile beraber alış verişe çıkarak stiline uygun olan kıyafetleri bünyesinde kazandırmak.

-Dünya standartlarına göre belirlenmiş analiz formu ile müşterisinin stilini belirler.

-Gardırop araştırması yapar. Müşterisinin dolabında hangi kıyafetlerin eksik olduğunu hangilerine gerek olmadığını belirler.

-Müşterisinin marka tercihlerine göre ve kendi önerileri ile müşterisinin bütçesine uygun şekilde alış veriş yapmak.

Stil danışmanı olmanın şartları

Yetkili kurum ve kuruluşlardan stil danışmanlığı yapmak için bir sertifikanızın olması gerekmektedir. Stil danışmanlığından ciddi anlamda para kazanmak isteyenler için sadece sertifikasının olması gerekmez. Bunun yanı sıra becerikli, kabiliyetli, karakter analizi yapan, dikkatli ve modayı yakından takip eden kişiler olmalıdır. Bu özellikler mesleğin olmazsa olmazı gerektiren özelliklerdir. Bu belirlenene özelliklere sahip olamayanlar bu meslekten ilerlemesi zor olabilir.

stil danışmanlığı

Nasıl stil danışmanlığı olunur?

Stil danışmanlığı belge ya da sertifikası dünyada çok yaygın olsa da ülkemizde henüz mesleğin yaygın olmadığı için kurum ve kuruluş fazlaca bulunmamaktadır. Stil danışmanlığı veren yetkili kurum ve kuruluşları araştırmalı, takipte kalmalısınız. Özel kuruluş olduğu gibi belediyelere ait İSMEK gibi eğitim merkezleri de eğitim vermeye başlamış durumda. Kurslar açıldığı zaman başvuru yapabilirsiniz.

Kurs 10 günlük bir eğitim ve hemen ardından 2 hafta süren bir ödev sürecinden oluşmaktadır. Bu kurslara başvuru yapanlar 1 ay içerisinde temel eğitimi almış olacaklardır. Kursta, pazar araştırılmasının yapılması, model geliştirme, marka algı ve değerleri, koleksiyon matematiği, koleksiyona şekil veren takvim, moda eğilimlerinin değerlendirilmesi, ürün sayfalarının hazırlanması gibi birçok başlıkta eğitim verilmektedir.

Stil danışmanlığı çalışma olanakları nelerdir?

Büyük mağazalarda, firmalarda, hazır giyim işletmelerinde, giyim sektöründe, tasarım ofislerinde stil danışmanlığı yapılabilir. Bunun yanı sıra kendi adınızı duyurmak istiyorsanız bireysel çalışabilirsiniz.

Stil danışmanı ne kadar maaş alır?

Hangi alanda çalışacağınız, müşteri kitlesi, çalışma stilinize bağlı olarak stil danışmanlığından alacağınız ücrette farklılıklar görülebilir. Mesela, bir firmaya renk danışmanlığı olarak işe girdiniz diyelim. Burada 2-3 bin TL maaş alabilirsiniz. Bunun yanı sıra bireysel olaraktan stil danışmanlığı yapabilirsiniz. Bu fiyatlar sizin müşterinizin bütçesine ve sizin istediğiniz ücrete göre farklılıklar yaşanabilir. Saati 50-100 TL'ye çalışan stil danışmanları bulunduğu gibi saati 1000 TL çalışan stil danışmanları da mevcut. Bu nedenle kazanacağınız rakamların alt üst bir sınırı bulunmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal