Stellar Lumens coin nedir? XLM coin projesi ve yol haritası

Son dönemlerde çok popüler olan Kripto paralar yatırım yapmak isteyenler için ilk sıralarda yer almaktadır. Son zamanlarda en çok araştırılan kripto paralar arasında yer alan Stellar Lumens'ın nasıl bir yol izleyeceği yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Peki Stellar Lumens coin nedir, nasıl bir yol izleyecek? detaylar haberimizde yer almaktadır.

12.04.2022-01:54 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-01:57) Stellar Lumens coin nedir? XLM coin projesi ve yol haritası

Son dönemde oldukça popüler olan Kripto paralar arasında yer alan Stellar Lumens (XLM) çokça araştırılmaya başlandı. 2014 yılında Joyce ve Jed McCable tarafından kurulan ve varlık transferine alternatif olarak ortaya çıkan Stellar'ın çıkışından yaşlaşık bir sene sonra bu sisteme ait kripto para birimi olan Lumens piyasaya çıkmıştır. Herhangi bir para çifti arasında sınır ötesi işlemlere izin veren itibari para transferleri için dijital para birimi için açık kaynaklı, merkezi olmayan bir protokol olan Stellar dağınık ve açık kodlu bir ödeme sistemidir. Temel amacı bankalar arası uluslararası varlık transferini sağlamak olan Stellar'ın en büyük amacı uluslararası bankaların varlık transferinin hem süre hem de masraf açısından kullanışsız olmasından dolayı varlık transferlerini hızlı ve düşük ücret ile yapmaktır.

Steller Lumens nasıl bir yol izleyecek

Steller Lumens nasıl bir yol izleyecek?

Bitcoin ve Ethereum'a göre daha hızlı transfer gerçekleştiren Steller Lumens bu transferleri merkeziyetsiz sunucular ve dağınık defter teknolojisi ile yapmaktadır. Varlık transferi amacıyla ortaya çıkan çok katmanlı Stellar sisteminde akıllı sözleşmeler oluşturmak ve yürütmek mümkündür. Bu sayede ağ üzerinden yeni token üretilir ve transferi yapılabilir. Farklı platformlar üzerinden alınabilen Stellar Lumens'in fiyatı piyasadaki arz talep ilişkisine göre değişiklik gösterir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal