Steam Türkiye'den çekiliyor: Bütün fiyatlar dolara dönüşecek

Steam, platformlarından Türk Lirası desteğini kaldıracağını duyurdu. Dijital oyun dağıtım platformu 20 Kasım'dan sonra uygulama üzerindeki tüm oyunları ve mevcut bakiyeleri dolara dönüştüreceğini açıkladı.

25.10.2023-17:49 - (Son Güncelleme: 25.10.2023-17:49) Steam Türkiye'den çekiliyor: Bütün fiyatlar dolara dönüşecek

Dijital video oyunu dağıtımı platformu olan Steam, oyunların geniş çapta dağılımı için oldukça geniş bir kitle tarafından kullanılıyor. 

Türkiye'de de hizmetini sürdüren Steam, 20 Kasım’dan itibaren Türk Lirası desteğini platformdan geri çekeceğini duyurdu.

Dolar kurunu 10 TL’ye sabitlemişlerdi

Steam eskiden 1.8 TL olan dolar kurunu 2022 yılında değiştirerek 10 TL'ye sabitlemişti

Fakat dijital oyun dağıtımı platformu olan Stream, 20 Kasım tarihinden sonra artık Steam üzerindeki tüm oyunların dolar üzerinden satılacağını hatta mevcut bakiyelerin de dolara dönüştürüleceğini açıkladı. steam

Böylelikle platformda bulunan tüm oyunlara o tarihten itibaren yaklaşık yüzde 200 zam gelecek.

Steam yaptığı açıklamada, "Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi.

Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık.

Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor." İfadelerine yer verdi.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal