Starbucks'ın son zamanlarda en çok tüketilen içecek olan Cool Lime ve Berry Hibiscus yaz mevsimlerinin vazgeçilmezidir. Hem hafif olması hem de soğuk bir içecek olması ile yaz aylarında en çok tüketilen Starbucks içeceği olarak bilinmektedir. Bizde yazımızda Cool Lime ve Berry Hibiscus’un nasıl yapılacağını sizlerle paylaştık. İşte Cool Lime ve Berry Hibiscus tarifi…
Cool Lime nasıl yapılır?
Malzemeler ( 2 kişilik)
5 dal nane
1 limon kabuğu
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
1+1/3 bardak soğuk su (400 ml'lik bardak)
Kırık buz parçaları
Cool Lime yapılışı
İlk önce nane yapraklarını ayırarak başlayınız.
Daha sonra 1 adet limonun kabuğunu beyaz yerlerini almadan soyunuz ya da rendeleyiniz.
Nane yaprağı ve limon kabuklarını 2 çorba kaşığı toz şeker ile geniş bir kap içerisinde alınız.
Kase içerisinde bulunan tüm malzemeleri 10-15 dakika kadar ovunuz
Daha sonra bu Karışımı üzerine soğuk su ilave ediniz.
Şeker su içerisinde iyice eriyene kadar karıştırmaya devam ediniz.
Daha sonra bu karışıma içerisinde 3 çorba kaşığı limon suyu ekleyerek tekrar karıştırınız.
Daha sonra bu karışımı süzgeçten süzerek sadece suyunu alınız.
Bir poşet içerisine buzları koyarak poşetin ağzını iyice bağlayınız. Daha sonra poşet içerisindeki buzları merdane ya da sert bir cisimle eziniz.
Daha sonra 2 adet büyük bardak içerisine kırık buz parçalarını paylaştırınız.
Buzlu bardak içerisine Cool Lime karışımını ilave ediniz.
İçeceğinizin üzerine 2 dilim limon ya da turunç koyarak servis edebilirsiniz.
Berry Hibiscus nasıl yapılır?
Sıcak yaz ayları bir diğer mükemmel içeceği ise Berry Hibiscus’tur. Berry Hibiscus yapımı için gerekli malzemeler şu şekildedir:
Malzemeler
1 poşet hibiscus veya kuşburnu çayı ya da aktarlardan temin edebileceğiniz hibiscus bitkisi
3 tatlı kaşığı toz şeker
6 tane dondurulmuş böğürtlen
7-8 parça buz
Berry Hibiscus yapılışı
400 ml'lik bir kavanozu yarısından biraz daha az olacak şekilde sıcak su ile doldurunuz.
Daha sonra sıcak su içerisine bir tutam hibiskus bitkisi ne koyunuz ve 4-5 dakika kadar demlenmesini bekleyiniz. demlenen çayınızı süzünüz. Eğer kuşburnu ile yapacaksanız demlenme süresi için 2-3 dakika yeterli olacaktır.
Demlenen çay içerisine 3 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek eriyene kadar karıştırınız. Şeker oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra kavanoz içerisinde 6 adet dondurulmuş böğürtlen ekleyiniz.
Kavanoz içerisine 7-8 adet buz parçası ekleyerek kavanozun kapağını kapatıp 2-3 dakika kadar güzelce çalkalayınız.
Kavanoz içerisindeki karışımın üzerinde beyaz köpükler çıkmaya başladığında berry hibiscus içeceğinizi hazır olduğunu anlayabilirsiniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun