Standartların Dışına Çık: Pırasalı Pilav

Değişik pilavlar denemek istiyorsanız pırasalı pilav tam size göre. Pırasayı hep zeytinyağlı olarak yiyecek değiliz. Sağlıklı ve lezzetli tarifi sizlerle buluşturduk.

31.01.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-13:46) Standartların Dışına Çık: Pırasalı Pilav

Pırasalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

2 adet pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)

1 adet taze soğan1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 adet kesme şeker

1-2 damla limon suyu

Pırasalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Pırasaları ve taze soğanları halka halka doğrayın.

Tereyağı ve zeytinyağını pilav yapacağınız tencerede koyun.

Eriyen ve ısınan yağlara taze soğan ve pırasayı ilave edin. İyice kavurun.

Taze soğan ve pırasa yumuşayınca pirinçleri ilave edin ve pirinçleri de 4-5 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.

Sıcak suyu da ilave edin. Tuz, kesme şeker ve limon suyunu da ilave edin.

Kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene kadar bekleyin.

Suyunu çektikten sonra kağıt havlu veya temiz bir havluyu kapağın altına yerleştirin ve 15 dakika bekleyin. Afiyet olsun!

Pırasalı Pilav Tarifinin Püf Noktası

Limon suyu damlatmak pilavın tane tane olmasına yardımcı olacaktır.

Kesme şeker ilave etmek pilavın tadının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal