Staj başvurusu için hangi belgeler gerekir? Staj için nereye nasıl başvuru yapılır? 2022 staj başvuru evrakları ve başvuru bilgileri

Üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatına geçiş öncesi deneyim kazanılması adına zorunlu staj yapılması gerekiyor. Bu kapsamda öğrenciler staj için gerekli olan belgelerin ne olduğunu araştırırlar. Peki, Staj başvurusu için hangi belgeler gerekir? Staj için nereye nasıl başvuru yapılır? İşte, 2022 staj başvuru evrakları ve başvuru bilgileri..

12.06.2022-18:34 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-18:34) Staj başvurusu için hangi belgeler gerekir? Staj için nereye nasıl başvuru yapılır? 2022 staj başvuru evrakları ve başvuru bilgileri

2021-2022 eğitim öğretim yılının tamamlanmasına az bir süre kalan son sınıf ve bazı bölümlerde 3. sınıf öğrencileri yönetmelik gereği zorunlu hale getirilen staj dönemine geçiş yapma hazırlığına başladılar. Okudukları alanla ilgili bulunan iş yerleri ile anlaşma yapılması sonrası staj için gerekli olan belgeleri temin edilir ve iş yerlerine teslim edilecek belirlene süre arası iş deneyimi kazanmak için staj yapmaya başlarlar.

Bu kapsamda öğrenciler, staj için gerekli olan belgeleri hazırlama aşamasında bu belgelerin hangileri olduğu konusunda araştırma yapmaya başladılar. Peki, iş yeri stajı başlamadan önce hazırlanması gererken staj belgeleri nelerdir? İşte, yanıtı..

Staj başvurusu için hangi belgeler gerekir

Staj başvurusu için hangi belgeler gerekir?

Okudukları bölümle ilgili olarak staj yapmak isteyen öğrenciler, ilk etapta staj yapacakları iş yerine karar vermelidirler. Süreci tamamlayacağı iş yeri bulunduktan sonra iş yeriyle mail yoluyla veya yüzyüze görüşme sağlanır ve iş yeri sahibiyle anlaşılır.

Öğrenci daha sonra staj için gerekli olan belgelerin hazırlığına başlar. Bu kapsamda her iş yerinin istediği belgeler farklılık gösterebilir. Sadece belli başlı evraklar şu şekildedir;

- Öğrenci Belgesi

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

- 1 Adet Fotoğraf

- İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Belgesi

- Zorunlu Staj Formu

- Öğrenci Adına Açılmış Ziraat Bankası Hesap Numarası

- SGK Durum Belgesi

Mühendislik bölümü okuyan öğrenciler yukarıda belirtilen belgeler ek olarak Aile Hekimliği Aşı Kartı, Tetanoz, KKK, Suçiçeği, Hepatit A ve Hepatit B ve Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışabilir ibaresi taşıyan Sağlık Kurul Raporu'nu almak zorundadır.

Bu belgeleri tamamlayan öğrenci, staj defterlerini de alıp iş yerinde stajyer olarak işe başlayabilir. Staj süresi boyunca öğrenci neler öğrendiğini staj defterine yazmakla mükelleftir. Staj süresi yönetmelikte 30 iş günü olarak belirlenmiş olup stajını tamamlayan her öğrenci öğrenim dönemi sürecini de başarılı olarak tamamladıktan sonra diplomalarına sahip olabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal