SSK ve Bağ-Kur’lular İçin Yeni Düzenleme: Emekli Maaş Farkları Bugün Hesaplara Yatıyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için önemli bir gelişme yaşandı. Haziran enflasyonunun ardından en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine dair karar alındı. Bu kapsamda, maaş farkları bugün (7 Ağustos) hesaplara yatırılacak.

07.08.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 07.08.2024-11:30) SSK ve Bağ-Kur’lular İçin Yeni Düzenleme: Emekli Maaş Farkları Bugün Hesaplara Yatıyor

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan torba yasa ile en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılacağı duyurulmuştu. Bu düzenleme, emeklilerin maaşlarına yapılacak artışın yanı sıra, geçmiş dönem fark ödemelerini de kapsıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, maaş farklarının bugün itibariyle hesaplara yatırılacağı belirtildi.

Fark Ödemeleri ve Yasal Düzenleme

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan bu düzenleme, 24,73 oranında bir enflasyon farkı zammı uygulamasının ardından gerçekleştirildi. Kök maaşları düşük olan emeklilerin artış oranı, maaşlarına yeterli yansımanın sağlanabilmesi amacıyla en düşük emekli maaşında artış yapılmıştı. Bu değişiklikten toplamda 3 milyon 703 bin 788 kişi faydalanacak.


Emekliler İçin Yeni Ödeme Tarihleri

SGK, maaş farklarının bugün itibariyle emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Emekliler, hesaplarındaki artışları bugün itibariyle görebilecekler ve düzenlemeden kaynaklanan fark ödemelerini çekebilecekler.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), konuya ilgili şu açıklamayı paylaştı:

"En düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi kapsamında fark aylık ödemelerini bugün hesabınıza yatırıyoruz.

12 bin 500 TL'ye yükseltilen emekli aylığı fark ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal